четвер, 12 квітня 2007 18:01

У Хорватії знайдено невідому картину Ван Гога

Співробітники загребського музею Мімара виявили в своєму сховищі живопиши картину, імовірно написану Вінсентом Ван Гогом. Як повідомляє газета The Telegraph з посиланням на музей, достовірність картини підтвердив нідерландський експерт Джон Силльовіс (John Sillevis).

На полотні, в одному кутку якого є підпис "Вінсент", зображено п"ять жінок і дівчинку, мешканок голландського містечка Швенінген. Силльовіс датував полотно приблизно 1882 роком (тобто, це рання робота, написана в один час з відомою аквареллю "Державна лотерея" і трьома роками раніше "Їдців картоплі").

Картина була виявлена під час ревізії некаталогізованих полотен. Їх в музеї налічується близько двох тисяч, при тому що всього в зборах знаходиться більше трьох тисяч творів. Всі вони були зібрані хорватським колекціонером Анте Топічем Мімарою і передані державі після його смерті, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Хорватії знайдено невідому картину Ван Гога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі