четвер, 13 червня 2013 15:37

У "Експериментаніумі" показують експонати за ескізами Да Вінчі
7

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Нещодавно у столичному Музеї популярної науки та техніки "Експеріментаніум" відкрилася нова виставка. Цього разу нею стала експозиція "Механіка епохи Відродження". Її присвятили найяскравішому представнику цієї історичної доби - Леонардо да Вінчі.

Згідно вже усталеним традиціям "Експериментаніуму", всі експонати, створені за ескізами Леонардо да Вінчі, будуть інтерактивними – тобто, запускати в дію та випробовувати можна абсолютно все. Під час екскурсії-перегляду експозиції відвідувачам пропонують постріляти з арбалета, требушета і катапульти. Також - побудувати міст без мотузок і цвяхів, підняти себе на величезному підйомнику. Діти і дорослі можуть познайомитися з "предками" механізмів, без яких ми сьогодні не уявляємо свого життя.

Крім самої механіки, екскурсоводи також розповідають, які саме методи допомагали Леонардо да Вінчі придумувати пристрої, які незвичайні особисті якості відрізняли генія від інших людей. А головне - які ідеї ми можемо запозичити у Леонардо для розвитку власних творчих здібностей.

"Мій 11-річний син - просто в захваті від виставки, - зізнається Ірина Мащенко, одна із гостей "Експеріментаніуму". Водила його по кількох музеях Києва, але жоден йому не подобався. Мабуть, замалий іще для них. В інших музеях і фотографувати не можна, і тим більше - руками торкатися. А тут можна все мацати, пробувати, кудись залазити".

"Усі педагоги знають - у віці 6-12 років дитині необхідно ще й тактильну інформацію, крім тієї, що вона чує і бачить, - погоджується Людмила Гришак, вчитель молодших класів однієї зі столичних шкіл. - От чому в дитсадку не лише дозволяють, а й просять дитину торкатися предметів. Тактильні відчуття допомагають дитині пізнати світ краще, швидше щось важливе запам'ятати. Сьогодні привела до музею першокласників. Сподобалося геть усім".

"Експериментаніум" - не лише музей, а й науково-розважальний центр. Працівники музею кажуть, дорослі люблять "тестувати" експонати не менше за дітей. Понад 250 інтерактивних експонатів тут представлені на трьох поверхах. Також тут проводять лекції, показують сферичне кіно, проводять круглі столи і вечірки.

Зараз ви читаєте новину «У "Експериментаніумі" показують експонати за ескізами Да Вінчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі