вівторок, 30 жовтня 2012 04:47

У Черкасах за прикладом Європи розмальовують місто в стилі стріт-арту
7

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Усе частіше в Черкасах можна побачити оригінальний вуличний розпис тих чи інших непримітних раніше об'єктів у так званому стилі стріт-арт.

Зокрема на сходах-спуску в район Митниці від Палацу одружень відтепер зображені велетенські кольорові олівці. Крім того, в місті оригінально розфарбовані паркани, трансформаторні будки та інші будівлі.

"Суть проекту полягає в тому, щоб долучити громадян міста, підприємців, керівників організацій, установ і просто небайдужих людей до того, аби зробити світ навколо нас більш яскравим. Зокрема наше завдання зробити саме Черкаси більш цікавими і привабливими, – розповідає Gazeta.ua депутат Черкаської міської ради Андрій Більда. – Ідея виникла в нашій команді Вільних демократів спонтанно. Мовляв, ось за кордоном таке є, а давайте зробимо таке в Черкасах. Ми вивчили законодавчу базу й виявилося, що немає жодних заборон до розмальовування стін будинків, парканів, споруд тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличне мистецтво приваблює дедалі більше людей

За словами Більди, першим це почав робити керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев. За його ініціативи розфарбували трансформаторну підстанцію на розі бульвару Шевченка й вул. Горького в дворі будинку. Згодом підприємець Сергій Ткаченко взявся за розпис сходів на Митницю поблизу Палацу одружень.

Крім того, до загальноміського проекту долучилася гімназія №9 ім. О. М. Луценка. Учні старших класів розмалювали абстрактними композиціями паркан біля навчального закладу. Таким чином раніше непримітна бетонна загорожа перетворилася на 50-метровий витвір мистецтва.

Фінансування міського проекту здійснюється за кошти спонсорів, меценатів та ініціаторів розпису.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах за прикладом Європи розмальовують місто в стилі стріт-арту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути