Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 14:22

У Черкасах розфарбують у стилі стріт-арту центральну дитячу бібліотеку

Будівлю Центральної міської дитячої бібліотеки Черкас, що знаходиться на бульварі Шевченка, 390, незабаром розмалюють у стилі стріт-арт.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат Черкаської міської ради Андрій Більда.

"Я взяв на себе ініціативу розмалювати цю будівлю, – розповідає він. – Але зіткнувся з такою проблемою, що там у дуже поганому стані фасад будинку. Стіна покрита шубою, яка вже частково відвалилася. Тому ми майже три тижні витратили на те, щоб підготувати стіну для розмальовування. Треба було збити стару штукатурку, проведені також інші підготовчі роботи. Нині ця будівля вже зафарбована білою акриловою фарбою".

За словами депутата, одночасно з цим вони провели конкурс ескізів серед художніх колективів міста, зокрема Черкаської школи мистецтв.

"Переміг ескіз художника Едуарда Зикова, який і розмальовуватиме стіну дитячої бібліотеки. Він уже досвідчений митець, працює викладачем в одному з університетів міста. Художник зацікавився цією ідеєю й взявся допомогти втілити наш задум у життя. Зиков намалює панно розміром 4х5 метрів", – зазначив Більда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах за прикладом Європи розмальовують місто в стилі стріт-арту

Він додав, що планує також розфарбувати технічні будівлі поблизу гімназії №9 ім. О. М. Луценка.

"Цього року це зробити вже не вдасться, однак проведемо необхідні підготовчі, штукатурні роботи. А вже навесні почнемо розпис будівель. Протягом зими учні міської школи мистецтв відділення образотворчого мистецтва проведуть конкурс на найкращий ескізний проект розмальовування цих споруд", – поділився планами черкаський депутат.

Він також підкреслив, що цей проект – некомерційний.

"Гроші ми нікому не платимо. Шукаємо людей, волонтерів, яким цікава ця ідея й вони долучаються на вільних засадах. Фарбу для малювання надає один із розміщених у місті будівельних гіпермаркетів", – сказав Більда.

Нагадаємо, у Черкасах нещодавно започаткували проект оригінального вуличного розпису міських об'єктів у стилі стріт-арт. Зокрема там уже розфарбували сходи-спуск до району Митниці від Палацу одружень, зобразивши на них велетенські кольорові олівці. Крім того, в місті оригінально розфарбовані паркани, трансформаторні будки та інші будівлі.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах розфарбують у стилі стріт-арту центральну дитячу бібліотеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі