середа, 27 квітня 2011 12:21

У Івано-Франківську на стіні заводу намалювали велетенську ікону Христа

У Івано-Франківську біля велетенської ікони Ісуса Христа на стіні одного із цехів заводу "Автоливмаш" освятили автомобілі, велосипеди та подорожніх.

Даний захід відбувся в рамках християнського фестивалю "Вгору серця".

Представники молодіжної місії УГКЦ прочитали молитву за безпеку водіїв та освятили ікону "Ісус благословляє подорожніх". Так назвали зображення, яке розташувалось на 4-х сотнях квадратних метрів бетонної стіни заводу.

Опісля священнослужителі взялися за автомобілі. Свою порцію свяченої води отримали і велосипедисти, які добиралися до місця освячення організованою колоною.

За словами одного із організаторів заходу і співавтора ікони "Ісус благословляє подорожніх" Яреми Стецика, освячена настінна ікона стане місцем молитви для кожного подорожнього велосипедиста чи автомобіліста, який вирушає у довгу мандрівку.

Рік тому на стіні заводу поєднались класичне монументальне мистецтво та новітній стріт-арт.

"Саме зображення викликало чимало дискусій. Адже прагнули знайти впізнаваний образ. Врешті зупинилися на верхній частині відомого іконографічного зразка "Ісусе, я довіряю тобі". Над ним працюють близько десятка художників. Це численні й тривалі сеанси малювання за допомогою автотехніки, один з яких — нічний", - розповів співавтор Андрій Семанишин.

Автори твору впевнені, що він не зазнає осквернення, адже місце його розташування доглянуте й не надто людне. Величезний образ супроводжує цитата зі Святого Письма: "Бо ангелам своїм Він накаже, щоб берегли тебе на всіх твоїх дорогах".

Від тепер лик Ісуса Милосердного благословлятиме усіх подорожніх.

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську на стіні заводу намалювали велетенську ікону Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути