середа, 19 січня 2011 16:08

Тисячі людей святили воду на площі Ринок у Львові(ФОТО)
13

У Львові в обід відбулося загальноміське Водосвяття. Біля міської ратуші перед шопкою поставили сцену із великим тазом з водою.

Зібралися священики усіх конфесій. Відправу розпочав Високопреосвященний Владика Ігор Возняк, Архиєпископ Львівський. Після нього молитву читали інші отці.

Усього на сцені щільно вишикувалися близько 40-ка священиків. Перед ними стояли – голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк та мер міста Андрій Садовий. Освячення тривало годину.

"Ми продовжуємо традицію дідів-прадідів, коли у кожному селі чи місті уся громада сходилася, прорубували ополонку та разом освячували воду", - коротко сказав мер.

На площі Ринок зібралося кілька тисяч людей. Вони знімали Службу Божу та отців з чиновниками на фотокамери і мобільні телефони.

"Водохреща, або ж Йордан, є завершальним святом різдвяного циклу, приурочене до хрещення Ісуса Христа у річці Йордані, - сказав отець УГКЦ Павло Дроздяк. - Його відзначають православні та греко-католики. Вважають, що Водохреща, або, як його ще називають Богоявлення, засвідчує таїнство Святої Трійці. Адже в цей день, за християнським ученням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець – в голосі, Син Божий – у плоті, Дух Святий – у вигляді голуба".

ФОТО: Ігор ХОМИЧ, Gazeta.ua

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тисячі людей святили воду на площі Ринок у Львові(ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути