Ексклюзиви
вівторок, 11 січня 2011 11:28

У британському коміксі Гагарін розчарувався у радянській системі (ФОТО)
8

У Великій Британії випустили комікс про першого космонавта Юрія Гагаріна. У 64-сторінковій книзі під назвою "День Юрія: Дорога до зірок" розповідається, як після польоту Гагарін поступово розчарувався у "радянській системі, яка його породила".

Вихід книги приурочений до 50-річчя першого польоту в космос.

Крім Гагаріна, в коміксі йдеться про Сергія Корольова. Він спроектував пілотований космічний корабель "Восток-1", на якому Гагарін облетів Землю. Конструктор в 1938 році був заарештований за звинуваченням у шкідництві, а потім шість років провів у таборах. Розповідь у коміксі починається з моменту арешту.

Також в оповіданні йдеться про кращого друга Гагаріна Олексія Леонова - першу людину у відкритому космосі, космонавта Германа Титова, а також Миколу Каманіна, який керував підготовкою космонавтів до польотів.

В даний час комікс опублікований тільки англійською мовою. Надалі його планується перевести кількома іншими мовами, зокрема російською. Купити книгу можна на офіційному сайті видавництва. Ціна з урахуванням доставки складає близько 14 фунтів стерлінгів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У британському коміксі Гагарін розчарувався у радянській системі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі