Ексклюзиви
неділя, 28 березня 2010 11:24

Космонавт Юрій Гагарін живе у Німеччині

Космонавт Юрій Гагарін живе у Німеччині

Космонавт Юрій Гагарін не загинув в аварії. А живе у Німеччині. Таку версію в інтерв"ю Gazeta.ua висунув біолог, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка 80-річний Геннадій Бердишев.

"З Гагаріним я познайомився у Сибірі на початку 50-х. Разом з групою біологів-аспірантів мене відправили досліджувати місце падіння Тунгуського метеорита, який впав на землю у червні 1908 в районі басейну річки Тунгуська Кам"янка. Він попросив кликати його просто Юрою", - розповів він.

За спогадами Геннадія Дмитровича, Гагарін не пив горілки, як це йому приписували.

"Їв раз в день. Не тому, що боявся погладшати. Біля річки Тунгузька Кам"янка літали такі комарі, як наші джмелі. Обличчя ми затуляли сітками. Коли їли, вони залітали в рот, кусали в обличчя. Юру це дуже дратувало. Тому їв тільки в обід, сніданок і вечерю віддавав студентам", - згадує Бердишев.

27 березня 1968-го Гагарін трагічно загинув за невідомих обставин, виконуючи тренувальний політ на літаку МІГ-15. Похований біля Кремлівської стіни на Червоній площі. Геннадій Дмитрович спростовує цю версію смерті космонавта.

"Є понад 20 версій загибелі Гагаріна. Я більше вірю в те, що його смерть інсценізували. У 60-х Гагарін почав випивати. Тоді поправився на 10 кілограм. Радянська влада не хотіла, щоб Гагарін зганьбився. Після інсценізації аварії йому зробили пластичну операцію на обличчі і відправили у якесь радянське село. Перед розпадом Союзу Гагарін емігрував до Німеччини", - вважає він.

Київський вчений сфотографувався з Гагаріним, але фотографії згоріли на дачі під Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Космонавт Юрій Гагарін живе у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути