середа, 29 липня 2020 16:47

Триптих Бенксі з політичним сюжетом пішов із молотка за 2,2 млн фунтів

Триптих Бенксі з політичним сюжетом пішов із молотка за 2,2 млн фунтів
Продали триптих Бенксі. Фото: Sotheby's

На аукціоні в Лондоні продали три картини Бенксі, на яких британський художник відобразив кризу мігрантів. Триптих купили за 2,2 млн фунтів стерлінгів.

Цього ж дня на аукціоні було представлено роботи Рембрандта, Пікассо і Бріджит Райлі, пише The Guardian.

Бенксі запропонував продати ці картини, щоб зібрати гроші для лікарні у Віфлеємі. Там закуплять дитяче реабілітаційне обладнання та побудують нове відділення для лікування гострих інсультів.

Триптих називається "Середземне море 2017". На перший погляд картини в традиційному обрамленні видаються морськими пейзажами епохи романтизму. Однак рятувальні круги і помаранчеві жилети, вимиті на берег, розповідають іншу історію.

Бенксі присвятив триптих проблемам мігрантів у Європі, які часто вже не допливають до пункту призначення і тонуть у своїх ненадійних човнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарний вуличний художник Бенксі порівняв лікаря із супергероєм

Спочатку роботи художника оцінили в суму від 800 тис. до 1,2 млн фунтів стерлінгів. Однак у фіналі розгорілося змагання між двома анонімними покупцями. У результаті сума в 2,2 млн фунтів стала другою за величиною серед запропонованих за роботи Бенксі на аукціоні.

Англійський художник Бенксі представив нову картину на тему протестів у США, які почалися після смерті афроамериканця 46-річного Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

Зараз ви читаєте новину «Триптих Бенксі з політичним сюжетом пішов із молотка за 2,2 млн фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі