пʼятниця, 15 жовтня 2010 14:24

Тоні Блера номінували за гірший опис сексу

Тоні Блера номінували за гірший опис сексу

Мемуари колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Тоні Блера номіновані на відому британську премію за гірший опис сексу в літературі Bad Sex Award, котра щорічно вручається британським журналом Literary Review, пише The Daily Telegraph.

Ця антипремія зазвичай вручається за художні твори. Проте для мемуарів Блера вирішено було зробити виключення за опис ночі кохання зі своєю дружиною Шеррі.

"Тієї ночі вона притискала мене до грудей і ублажала, говорила мені те, що потрібно було сказати, робила мене сильніше, - пише Блер. - Тієї ночі 12 травня 1994 року я егоїстично потребував тієї любові, яку Шеррі дала мені. Я був твариною, котра слідувала своєму інстинкту".

Нагадаємо, вранці 12 травня 1994 року раптово помер лідер лейбористської партії Джон Сміт. Це відкривало перед Блером можливість стати лідером партії.

"Подорож: Моє політичне життя" (A Journey: My Political Life) з'явилися на прилавках книжкових магазинів 1 вересня 2010 року. Книга привернула увагу преси, тому що вона, вочевидь, була написана самим Блером, а не професійними авторами, яких, як правило, наймають політики.

Минулого року володарем нагороди став американський новеліст Джонатан Літтелл, який видав роман французькою "Прихильниці". Роман написаний від імені офіцера СС, який брав участь в геноциді євреїв за часів Другої світової війни. Цей твір отримав декілька серйозних нагород, зокрема Гран-прі Французької академії, і був перекладений на 15 мов. Книга розійшлася тиражем більше мільйона екземплярів в Європі.

Починається твір фразою "цей секс дивився на мене, він шпигував за мною, як голова Горгони".

Премію Літтеллу дозволив отримати опис сексуальної розрядки героя, коли він вкладає свою коханку на гільйотину: "Я підняв люнетту, змусив її вставити в люнетту голову і опустив клямку на її довгу шию, акуратно відкинувши убік густе волосся". Він погрожує відрубати коханці голову і незабаром відчуває розрядку: "Цей струс спустошив мій мозок, немов ложка, що вичерпує зсередини зварене нам'яко яйце".

Нагороду отримував агент письменника. Від коментарів він відмовився.

Окрім Літтелла в шорт-листі номінантів були, зокрема, Філіп Рот, Амос Оз і відомий австралійський музикант Нік Кейв.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блера номінували за гірший опис сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі