понеділок, 20 березня 2017 11:56

"Телеканали, які виконують підривну функцію, треба приводити до тями" - Кириленко

"Телеканали, які виконують підривну функцію, треба приводити до тями" - Кириленко
Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко Фото: РИА Новости Украина

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко вважає, що телеканали, які забули про трансляцію контенту українською мовою, необхідно приводити до тями. Про це заявив в ефірі Українського радіо.

"Є такі телеканали, які геть забули про державну мову. Удають, що тут немає ніякої України. А по суті, виконують підривну функцію. То треба такі канали приводити до тями в законному розумінні цього слова", - наголосив він.

Віце-прем'єр-міністр прогнозує, що зараз розпочнуть гострі дискусії навколо обговорення законопроекту про мовні квоти в телеефірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інтер" виступив проти мовних квот

"Я думаю, що ми це питання вирішимо і рухатимемося й далі в цьому річищі деколонізації. Бо, якщо ми не проведемо деколонізацію, сумні часи нас можуть чекати", - сказав Кириленко.

Верховна Рада у першому читанні проголосувала за впровадження україномовних квот на телебаченні. Відповідно до законопроекту, частка передач та фільмів українською мовою має становити не менш як 75% впродовж доби.

Зараз ви читаєте новину «"Телеканали, які виконують підривну функцію, треба приводити до тями" - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі