понеділок, 07 серпня 2017 12:03

"Свободу Сенцову" - Pussy Riot влаштували акцію на підтримку режисера

Учасниця російського панк-рок гурту Pussy Riot Марія Альохіна влаштувала акцію на підтримку ув'язненого українського режисера Олега Сенцова.

Поблизу колонії, де утримують режисера-політв'язня, у Якутську (республіка Саха, РФ) вона ще з двома активістами розмістили транспарант із вимогою його звільнити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павло Тичина носив одяг на голе тіло

 

Марія Альохіна написала на своїй сторінці у Facebook, що розтяжка виготовлена ​​за допомогою льняного полотна і рожевого балончика і розміщена на мосту через озеро Сайсари таким чином, щоб її було видно перехожим і мешканцям будинків навпроти. "Я маю намір і далі займатися кампанією на його підтримку до досягнення результату", - написала дівчина.

25 серпня 2015-го Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримчанина Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за "підготовку терактів".
Російська панк-рок-група Pussy Riot влаштовує виступи в формі несанкціонованих акцій у непризначених для цього місцях. Відомі стали після "панк-молебню" "Богородице, Путіна прожени" 21 лютого 2012 року в храмі Христа Спасителя в Москві. Захід мав на меті викрити зв'язок керівництва Московського патріархату, включаючи патріарха Кирила, зі спецслужбами та Путіним. 17 серпня 2012-го учасниць гурту звинуватили в хуліганстві із мотивами релігійної ненависті. Засудили до двох років позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. 23 грудня 2013 року Надія Толоконникова і Марія Альохіна вийшли на свободу за амністією. Мають намір відстоювати права ув'язнених, створивши спільний проект "Зона права".

Зараз ви читаєте новину «"Свободу Сенцову" - Pussy Riot влаштували акцію на підтримку режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі