понеділок, 11 березня 2013 16:21

Швейцарські рокери їдуть в Україну робити революцію

Автор: Фото: Наталка Шевчук
  Концерт у Києві у 2009-му році
Концерт у Києві у 2009-му році

30 березня до України приїздять легенди світової готичної сцени - швейцарський гурт "Lacrimosa".

Засновник і лідер гурту Тіло Вольф - яскравий приклад музиканта-нонконформіста: уже більш як 20 років він грає виключно те, що йому хочеться, без прогинань під продюсерські розрахунки та модні тенденції. Грає готичний метал, дарквейв, симфо-метал. Має дуже специфічний голос, котрий одні називають божественно красивим, а інші чортівнею.

А починалося все з того, що молодий музикант працював на фабриці, а зарплатню витрачав на студійні записи своїх перших пісень. Тепер на рахунку гурту понад мільйон проданих альбомів, співпраця з найелітнішим симфонічним оркестром світу, робота в кращих студіях Європи.

В Україну "Lacrimosa" приїздить вже втретє. Два попередні концерти збирали аншлаги, а останнього разу музиканти виходили "на біс" тричі. Концерт в Києві відбудеться в рамках україно-російського туру в підтримку нового альбому "Revolution". А тим часом соліст гурту Тіло Вольф дав ексклюзивне інтерв'ю для Gazeta.ua.

- В Україні теж багато талановитих людей, котрі після нудного трудодня в офісі грають музику і мріють про успіх. Що порадиш їм?

- Я раджу одразу припинити це робити. Якщо ви прагнете успіху, ви на неправильному шляху. Музикою потрібно займатися, бо любиш музику, а не тому що хочеш успіху. Більшість людей ідуть на талант-шоу, просто тому що хочуть бути знаменитими, їм насрати на музику. Той, хто хоче прославитись, мусить робити щось інше, а не використовувати музику для своїх цілей.

- Були моменти, коли хотілось все кинути?

- Так, навіть зараз бувають такі момент, коли питаєш себе: а чи має все це якийсь сенс? В мене було таке не так давно під час туру, я був готовий все кинути, але підготовка до наступного допомогла вийти з цієї кризи.

- Твоя музика інтелектуальна, не для всіх. Ніколи не було спокуси грати щось більш масове, щоб крутитись на MTV, на всіх радіостанціях і мати купу грошей?

- Я не займаюсь музикою, щоб бути популярним. Ніколи не робив цього заради грошей. Я не так сильно переймаюсь медіа і тим, що вони пишуть. Часто журналісти спантеличені тим, що ти робиш і не знають, що в тебе питати і що казати про твою музику, тому вони пишуть аби-що. Але нема нічого подібного на "Lacrimosa", її не можна з чимось порівнювати. Часом весело бувати на радіо чи телебаченні, де журналісти питають тебе те ж саме, що й кожну поп-зірку.

- Наркотики, алкоголь і дівчата є для тебе допінгом?

- Життя дає багато прекрасних речей і без того всього. Я жодним чином не за наркотики, але все решта, що ти перелічила, часом приносить багато веселощів і задоволення.

- Як і кожний музикант, ти, певне, хочеш, щоб твою музику почули якомога більше людей. А хотів би, щоб "Lacrimosa" грала в супермаркетах і метро?

- Я нічого не мав би проти (Сміється). Думаю, якби "Lacrimosa" грала в супермаркетах, люди перестали б купувати речі і почали б слухати музику і танцювати.

Автор: Фото: Наталка Шевчук
  Концерт у Києві у 2009-му році
Концерт у Києві у 2009-му році

- Як гадаєш, якщо пересічну людину, що не має особливо вишуканого смаку, оточити естетичними речами і музикою, вона зміниться?

- Так, гадаю, музика може змінювати людську подобу. Я чув про дослідження, коли діти слухали класичну музику і навчались краще за інших. Музика має певні вібрації , які змінюють щось в голові, в самій фізиці. Не тільки музика, а й красиві картини, дизайн. Наприклад, я дуже люблю архітектуру, вона мене надихає. Одне мистецтво надихає на інше мистецтво.

- Знаєш, українські прихильники ревнують до твоєї пісні "I lost my star in Krasnodar". Маємо надію, що і Україна надихне тебе на пісню.

- Я написав пісню "I lost my star in Krasnodar", тому що це місто вразило мене. Я був зачарований пейзажами Краснодара і його мешканцями. Ми провели там кілька чудових днів, зустріли прекрасних людей, і після повернення додому мені захотілося зберегти всі ці приємні спогади у пісні, яка стала присвятою Краснодару і його прекрасним жителям. Зізнаюся чесно - я раніше ніколи не писав подібних пісень, це новий досвід для "Lacrimosa". На пісню можуть надихнути якісь цікаві або смішні ситуації, щось має вразити. Побачимо, що станеться в цьому турі в Києві.

- У Києві станеться "Revolution"?

- Так, це буде унікальне шоу. Але, перш за все, це буде обмін енергією. Я думаю, що наші фани дуже добре відчувають емоції, які ми вкладаємо в нашу музику, спів і пісні. Люди відчувають, що ми співаємо від серця і вдячні за це.

Коцерт гурту "Lacrimosa" відбудеться в Києві 30 березня, в клубі "Бінго".

Зараз ви читаєте новину «Швейцарські рокери їдуть в Україну робити революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі