Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2013 12:43

У Києві російський музикант Петр Наліч заспівав "Ніч яка місячна"
10

Фото: Фото: Олег Жмаченко

На вихідних у столичному ДК НАУ виступив російський музичний колектив Петра Наліча. Гурт презентував пісні з нового альбому "Золотая Рыбка" і старі, вже відомі слухачам хіти.

"Популярність Наліча в Росії нагадує мені славу "Піккардійської Терції" в Україні. Одні й другі майже не світяться на телебаченні, але варто повісити хоч одну афішу перед концертом десь у центрі міста - концерт збере повно людей", - каже киянин Євеген, 40 років. Чоловік прийшов послухати пісні Наліча разом із 8-річним сином.

Концерт МКПН у Києві відвідало понад 1300 глядачів. Сцену з обох боків закрили металевим парканом. За нього спершу нікого не пускали, а у другій половині виступу під сценою танцювало з третину людей із залу. Передостанньою піснею після виходу на "біс" Наліч українською заспівав "Ніч яка місячна" під акустичну гітару.

"Не перший раз граємо в Києві. Щоразу українська публіка – радісна і світла, а виступати нам тут – легко і приємно. Щоправда у Москві нас зустрічають так само тепло", - розповів музикант перед концертом.

Наліч зізнався, що з дитинства обожнює і вивчає українські народні пісні.

"Захоплююся також Олегом Скрипкою. Так трапилося, що в кінці 80-х - на початку 90-х я дізнавався про усі тогочасні музичні новинки від свого брата. Відразу полюбив "ВВ", як тільки почув. Приємно, що за багато років вони не припинили створювати цікаві та різноманітні пісні. Я завжди живо реагував і на класичні українські народні композиції. Пам'ятаю, знайомі колись дали послухати касету з піснями хорового ансамблю "Древо". То ми із друзями цю касету переписували, давати один одному слухати. Інколи беру на себе сміливість і співаю українською. Часто плутаю "і" та "и", але дуже намагаюсь співати правильно".

За словами Петра Наліча, за останні кілька років на концерти його гурту стало ходити більше людей віку "за 40". "Найбільше любимо виступати на відкритих майданчиках. Там, де ростуть дерева, а в небі літають птахи і світить сонце. На таких концертах серед публіки часто бачимо людей із дітьми. Вони бігають і веселяться і це таке щастя. Маленькі діти – це теж наша аудиторія".

За день до концерту музиканти Петра Наліча заспівали власну пісню "Christmas" у прямому ефірі "Шустер Live" на Інтері.

"Політична програма - це такий мозковий штурм! Ми з хлопцями сиділи в гримерці на цій передачі й не переставали дивуватися. Один політик говорить принципово російською, а інший - принципово українською. Ніхто не переходить на іншу мову. За перші 20 хвилин ми зрозуміли, що кожну думку, якою б вірною вона не була, тут заперечують іншою, діаметрально протилежною. Маю надію, своєю позитивною піснею ми хоч трохи примирили людей в кінці ефіру". Коли запрошують на якусь передачу, слухаю свою серце. Якщо воно каже, що там робити нічого - я не йду. Немає сенсу піаритись розмовами і епатажем. Це - зовсім не для нас. Найбільше любимо ходити на ті шоу, де маємо можливість щось зіграти і заспівати. А якщо говорити, то про музику".

Лідер гурту - архітектор за освітою. Через кілька років після навчання почав займатись академічною музикою. Одночасно створює композиції у власному гурті, який скорочено називають "МКПН".

Популярність музичному колективу Петра Наліча приніс жартівливий кліп "Guitar". В Інтернеті його подивилися понад 5,8 мільйонів людей. Згодом, у 2010 році, музиканти взяли участь у конкурсі Євробачення. Музиканти не припиняють створювати нову програму, записувати нові пісні і знімати кліпи.

"Ніщо не заважало нам прийти на Євробачення зі своєю піснею, яка буде не у форматі попсового конкурсу. Ніколи не ставили собі завдання потрапити у формат. Це ніколи не має бути художньою задачею. У цього конкурсу є свої плюси і свої мінуси. І в силах кожного учасника - зробити його різноманітнішим", - розповів Наліч.

Зараз ви читаєте новину «У Києві російський музикант Петр Наліч заспівав "Ніч яка місячна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі