вівторок, 22 січня 2013 05:45

"Місячну платню заробляю за вечір"

"Місячну платню заробляю за вечір"
Фото: arsen-music.com.ua

— Моя участь у "Голосі країни" дала сильний поштовх цілій групі. Так попало — центральний канал, ще й улітку. Ми все одно готувалися стартувати у вересні. Кліп "Бувай, малий" і альбом уже були готові, — каже фіналіст шоу 34-річний Арсен Мірзоян.

Зі співаком рок-гурту "Бабурка" зустрічаюся у запорізькому рок-кафе "Оберхаузен". Музикант пропонує попити кави на терасі.

Бабурка — це житломасив біля Хортиці. Як слово перекочувало в назву гурту?

— 2005-го ми приїхали на телеканал "М1" — на "Свіжу кров". Команду тоді ще називали "Тотем". Ведучий програми Сашко Положинський сказав: "Хлопці, гуртів із назвою "Тотем" в Україні багато. Міняйте на таку, якої немає". Ми нашвидкуруч вирішили, що "Бабурки" таки нема.

Те, що запоріжець творить українською, — твоя позиція чи поклик музи?

— Само так склалося. У 1990-х наша творчість багато кому сподобалася на україномовному фестивалі "Червона Рута". Після нього друзі запропонували поступати на аранжувальника до містера Поплавського. Я на той час був на другому курсі інженерної академії. Не кинув би її заради Поплавського. На іспитах зробив обробки на три українські народні пісні і пройшов. Приємно було, що роботу схвалили, а головне — обробляти музику сподобалося. Тим часом я далі писав і власні пісні. Потім помітив, що російською це складніше. Нею в мене добре виходять просто вірші. Хочу доробити гумористичну збірку "Вещи". Також виступаю як учасник "Камеді клаб". Створювати гумор прибутково.

А чим більше подобається заробляти?

— Музикою. Хоча суто для заробітку можна обійтись і гумором.

Ще ж і за станком стоїш?

— Так, за фахом — інженер-металург. Працюю ним із 2000 року. Я майстер дільниці на комбінаті "Запоріжсталь". Ремонтуємо металургійне обладнання. Теж трохи творча робота. Буває, приходить завдання, за яке не знаєш як узятися.

Розклад — із дев'ятої до шостої?

— Ні, день починається о 5.00. Іноді їду на завод і виникають питання в голові, нащо я це роблю. Бо місячну зарплатню інколи заробляю за день, а можу й п'ять зарплат за один вечір. Але це дисциплінує. Їду з пізнього концерту на завод, і розумію, якби не робота — спав би до першої дня. І не потрібен алкоголь. Графік виснажує, і якщо додати ще спиртне — буде торба. Крім того, завод урізноманітнює спілкування. Більше ідей у голові. Коли не знаєш, яку книжку взяти до рук, — спілкуєшся з людьми, — сміється. — Нічна зміна з 23.00 до сьомої ранку. Коли муза приходить у такий час, можна паралельно щось писати. Гітара для цього не потрібна, бо музику складаю в голові. Потім уже з інструментом допрацьовую. Або в мене є для такого піаніст Станіслав Лаврик. Тексти одразу наспівую. Якщо віршую без музики, ця поезія так і не стане словами пісні.

Зараз ви читаєте новину «"Місячну платню заробляю за вечір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути