вівторок, 05 березня 2013 17:23

Щотижневі вечірки Дизеля показуватимуть по телевізору
5

Фото: Фото надані продюсерським агентством "Федерали"

Музичне дійство Diezel Jam Session, яке вже 7 років гуляє київськими клубами, розшириться на телебачення.

Засновник джем-сейшину - музикант гурту "Ґрін Ґрей" Андрій Яценко на прізвисько Дизель - розповів, що незабаром колективними іпровізаціями столичних музикантів зможуть насолоджуватися телеглядачі всієї України.

За його словами, згідно з попередньою домовленістю, український музичний телеканал готовий робити щоденні покази події по кілька хвилин і велику передачу про цю музичну тусовку на вихідні.

"Музиканти знають, що по понеділках у цьому клубі сейшн, а не ламбада, - розповідає про внутрішню кухню господар вечірки Дизель. - Музиканти поп-співачок показують, чому вони отримують великі гроші у своїх проектах. А ті, які тільки хочуть заробляти в поп-групах, показують, що вони не гірші. Тут ніби квест для музичних людей одного кола - музикантів, людей із телебачення, преси, просто слухачів і всіх, які вдягаються не як бізнесмени. Хоч і бізнесмени бувають".

Розповів законодавець свята і про заведені правила доброго тону: "Маємо трохи правил. Не грати погану музику - коли б усі сказали фуууууу. За таке відбираємо інструменти. Заборонено тягнути на себе ковдру, і заборонено грати свої пісні, якщо ти не презентуєш конкретний матеріал. Решта - джем. Загальна його концепція - створюємо всі разом хітяру на мільйон доларів. Кожен музикант - рівня музиканту. Тож до того, як музикант видобуде звук, я ніколи не скажу, що він погано грає. Нема теж такого, що цим можна тут грати, а цих не беремо. Але бувало, що я зупиняв презентацію, розпускав групу, поки не навчаться грати".

Віднедавна ці понеділкові музикування знімають на телекамери. Поки що пілотно, себто не для показу.

"Напрацьовуємо формат, - пояснює Дизель. - Вперше в історії СНД хочемо звернути увагу на самих музикантів - їхні імена, діяльність. Бо зараз усі займаються сукупно групами, їхнім продуктом. А хто це створює - не знають. Спробуємо розкрити портретно. Хто ж там є бас-гітаристом в Ані Лорак, наприклад. І цікаво послухати, як він грає з барабанником Таїсії Повалій. І грає хард-кор. А хто вважає, що джеми не для нього - хай розвивається".

4 березня на сейшені представлено кліп гурту "Green Grey" на пісню "Помогите найти". Презентація відбулася за підтримки "Фан-клубу "Динамо" Київ" у рамках соціальної програми фонду Unicef із такою ж назвою - "Допоможіть знайти". Мета - актуалізувати проблеми всиновлення дітей та сприяти вихованню відповідальності потенційних батьків.

Організатори акції закликають звернути увагу на дітей сиріт та дітей, що знаходяться в спеціальних закладах. Наголошують, що кожна дитина потребує справжньої сім'ї.

Презентація містила арт-перформенс театру тіней "Teulis", доповнений малярством київської художниці Дарини Бабич. Цього понеділка джем-сейшн, серед багатьох інших, відвідали Мирослав Кувалдін, Олег Скрипка, Фагот, Дядя Жора, Лері Він, представники гурту С.К.А.Й., музиканти гурту "Антитіла".

Зараз ви читаєте новину «Щотижневі вечірки Дизеля показуватимуть по телевізору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі