Ексклюзиви
понеділок, 03 лютого 2014 13:30

Сучасні українські митці здивують колекцією "художніх" стільців
6

PinchukArtCenter покаже арт-проект про взаємодію дизайну та мистецтва. "Сучасні українські художники і Panton Chair" - так називається нова виставка, яка стартує в галереї з 8-го лютого. Тут покажуть колекцію стільців, які перетворили на в об'єкти мистецтва.

Свого часу революційна ідея пластикового стільця (Panton Chair) датського дизайнера стала однією із перших прикладів сучасного прикладного мистецтва. Стілець Вернера Пантона і вибрали основною темою для художньої інтерпретації на київській виставці.

Кожен з 17-ти українських художників вибрав Panton Chair одного з стандартних кольорів. У проекті приймають участь Артем Волокітін, Ігор Гусєв, Олександр Животков, Олег Тістол, Аліна Копиця та інші митці. Їх не обмежували вибором техніки.

Датчанин Вернер Пантон був іконою дизайну 1960-х років. Дизайнер втілив авангардну для свого часу ідею в життя — стілець з одного шматка матеріалу. Сьогодні його монолітний вигнутий пластиковий стілець (Panton Chair) є класичним зразком дизайну.

Також, 8-го лютого 2014, в PinchukArtCenter відкриються й інші виставкові проекти. Почне мистецький рік у галереї - "Ян Фабр. Данина Ієронімусу Босху в Конго (2011 - 2013). Ян Фабр. Данина Бельгійському Конго (2010 - 2013)", "(Де-)Конструкція. Реальність і вигадка", а також "Є воля - є шанс" - спільна виставка Фонду "АНТИСНІД", присвячена темі Сніду в сучасному мистецтві.

Зараз ви читаєте новину «Сучасні українські митці здивують колекцією "художніх" стільців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі