понеділок, 10 грудня 2012 17:09

"Дивно, коли люди порівнюють нас з гуртом "Кіно" - соліст Brazzaville

 

Напередодні гурт Brazzaville відіграв свій концерт у Києві.

Соліст гурту Девід Браун часто виступає з концертами в Росії та Україні. Грають вони не тільки на фестивалях та клубних концертах, але й квартирниках. На російській сцені гурт отримав популярність після їхніх кавер-версій на пісні "Звезда по имени Солнце" гурту "Кино" та "Зеленоглазое такси" Олега Кваши.

Brazzaville – це легка мрійлива музика. Їхні пісні подібні щоденнику мандрівнику. Музика елегічна, місцями блюзово-американська з елементами бразильських босса-нов (суміш емоційно стриманого джазу з місцевими бразильськими ритмами, зокрема самбою).

Девіда Брауна по праву називають "бродячим", мандрівним музикантом. Він багато подорожував по Індії, Бразилії, Індонезії, Японії, Непалу. Музикант розповів Gazeta.ua, чим його привабило "Зеленоглазое такси" і як він позбувався страху сцени.

 

- Ви часто даєте концерти в Україні та Росії. З якою програмою на цей раз приїхали в Київ?

- Крім наших старих пісень, зіграємо дещо нове з майбутнього альбому. Випускаємо його наступного року. Це буде наш перший концептуальний альбом про життя однієї дівчини з Каліфорнії.

- У цьому році ви святкуєте 15-тиріччя гурту. Це багато чи мало? З чим можете порівняти цей вік?

- Якщо чесно, то ніколи не задумувався над цим. Просто займаюся тим, що найбільше люблю. Думаю – це найкращий спосіб аби бути щасливим.

- І все таки, як ви змінилися за цей період?

- Звісно, ми всі змінюємося з часом. Коли я тільки почав виступати з концертами, я міг думати тільки про те, як з'являюся перед людьми. Коротше кажучи хотів виглядати спокійним і талановитим. Але був сповнений страху і не міг думати ні про що інше. Згодом зрозумів, що усе виходить набагато краще, коли сприймаю наші концерти як можливість допомагати людям. Вони на кілька годин забувають про свої щоденні проблеми.

- Який міф про групу вас найбільше дратує?

- Є дещо, що дивно для мене – люди ідентифікують нас як групу, що переспівує російські пісні. Я зробив кавер-версії лише 5 пісень у своєму житті. Так, три з них російські. Але ми маємо багато-багато пісень. Більше ніж 100, я думаю.

- Вас часто називають "американцем з російською душею", саме через кавер-версії на відомі російські пісні? Чим вас привабили ці хіти? Може з ними пов'язані якісь особливі випадки з життя?

- Моя бабуся з маминого боку була з прикордонної території між Польщею, Україною та Білорусією. Тому припускаю, що маю щось російське в душі. Єдина причина чому обрав російські пісні – мали гармонічну і красиву мелодію. До речі співпрацювали також з одеситом Женею Соя. Він поет і ми записали разом кілька робіт.

- У вас є місця куди б ви ще хотіли поїхати?

- Звісно, одного дня обов'язково поїду в Африку.

В Україні гурт відіграє ще три концерти.14 грудня - в Запоріжжі, 15 грудня - в Харкові і 16 грудня - в Києві.

Гурт заснував Девід Браун 1997 року.

Назва гурту Brazzaville – це столиця Конго. Насправді ніхто, крім гітариста, ніколи не був у Конго. Назва – своєрідна данина мандрам.

Теперішній постійний склад колективу: David Brown (вокаліст), Ivan Knight (барабани) Kenny Lyon (гітара) and Oleg Zaystev (клавіші)

Зараз ви читаєте новину «"Дивно, коли люди порівнюють нас з гуртом "Кіно" - соліст Brazzaville ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі