Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2012 06:00

Анастасія Петрик перемогла на дитячому Євробаченні

Автор: фото з сайта www.gaganews.com.ua
  Українська учасниця, переможниця дитячого Євробачення Анастасія Петрик у джазовій манері виконувала пісню ”Небо”
Українська учасниця, переможниця дитячого Євробачення Анастасія Петрик у джазовій манері виконувала пісню ”Небо”

— В Україні в нашу перемогу не вірили. Казали: "Навіть якщо Настя покаже прекрасний результат, їй не дадуть виграти через нестабільну політичну ситуацію в Україні", — розказує 39-річний Ігор Петрик із села Нерубайське Біляївського району Одещини. Його дочка 10-річна Анастасія перемогла на дитячому пісенному конкурсі Євробачення в нідерландській столиці Амстердамі 1 грудня.

Друге місце посів грузинський гурт "Фанкідс", третє — гурт "Компас Бенд" із Вірменії.

— В воскресенье вечером мы вернулись в Украину, — продовжує Ігор. Подружжя Петриків — музиканти. Він грає на фортепіано, дружина Тетяна — на скрипці. — В аеропорту нас зустрічала делегація Міністерства внутрішніх справ, бо наші обидві дочки — Настя і старша Вікторія — солістки їхнього хору. За всю історію дитячого Євробачення Україна вперше здобула перемогу. В Амстердам полетіли всією родиною. Настя дуже хвилювалася.

Анастасія Петрик отримала 138 балів. Від другого місця її відділяли 35 балів. Половину  — присуджувало журі конкурсу, решта залежала від смс-голосування глядачів.

У фіналі Євробачення взяли участь 12 країн. Анастасія у джазовій манері виконувала пісню "Небо", яку сама написала. Співала українською, останній куплет — англійською.

— Над піснею ми працювали майже рік, — продовжує Ігор Петрик. — Кілька разів переробляли деякі фрази в тексті, п'ять разів переписували фонограму. Костюм шила дизайнер Діана Дорожкіна.

Перед початком конкурсу всі учасники взяли участь у записі фінальної пісні. Музичний продюсер Євробачення сказав, що Настя обов'язково потрапить до трійки лідерів. А наступного дня після першої репетиції європейські газети написали, що до них приїхала українка — друга Крістіна Аґілера.

2008 року на дитячому Євробаченні Україну представляла сестра Анастасії 15-річна Вікторія. Вона посіла друге місце.

— Щоб перемогти на цьому конкурсі, слід відійти від попси. Це всім набридло, — каже батько. — Тепер дівчата вирішили: коли Вікторії виповниться 16, вона поїде на доросле Євробачення.

Вокалом Анастасія почала займатися із 3 років. Брала участь у конкурсах "Дитяча Нова хвиля", "Молода Галичина", "Чорноморські ігри". Співала дуетом із Ніною Матвієнко, російськими виконавцями Леонідом Агутіним та Філіпом Кіркоровим.

— Настя має недитячий джазовий вокал. Співає, як Елла Фіцджеральд, — співачка 34-річна Ані Лорак порівнює манеру виконання Анастасії з однією з найвидатніших джазових вокалісток.

— Я прогнозував перемогу Насті ще перед початком національного відбору, — каже столичний продюсер 43-річний Тимофій Нагорний. — Вона має прекрасні вокальні дані,  співає краще за багатьох дорослих артистів. На конкурсі була на голову сильніша від усіх учасників. Перед тим казали: "Доки в Україні за ґратами сидітимуть двоє політв'язнів, ця країна ніколи не переможе". Настя разом з українською делегацією зробили для держави більше, ніж усі політики разом узяті.

Дитяче Євробачення проводять удесяте. Три роки тому фінал конкурсу проходив у Києві. Місце наступного змагання обирають організатори. На відміну від дорослого Євробачення, воно не залежить від переможця.

Зараз ви читаєте новину «Анастасія Петрик перемогла на дитячому Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути