середа, 05 грудня 2012 16:44

"Було враження партійних зборів - усі слухають, бо треба" - "Оркестр Янки Козир" відсвяткував 10 років
10

Фото: Фото: Ольга Каменєва

"Ми пенсіонерки. Що нам довго на концертах робити?" - кажуть у гардеробі столичного клубу "Crystal hall" дві жінки. Їх запросили на концерт рок-гурту "Оркестр Янки Козир".

4 грудня він відсвяткував 10 років. Вихованка жінки у каракулевій шубі грає в "оркестрі" на клавішних. Обидві гості залишають клуб після кількох пісень. У цей час Янка Козир (справжнє ім'я - Яна Козира - Gazeta.ua) у роковій обробці виконує народні пісні, а також пісні на слова Тараса Шевченка, Богдана-Ігоря Антонича, Павла Тичини. Разом з нею на сцену виходять Росава, Едуард Приступа, Олег Сухарев з гурту "Самі Свої" та маловідомі виконавці.

Співачка з десять разів переодягається. Виходить у блискучих лосинах, пишній червоній сукні, весільному вбранні.

"Яна! Яна!" - скандує на сцені ведучий у білій сорочці. Співачки немає вже кілька хвилин.

"Вона тебе чує, просто переодягається, - каже йому колега. - Віталію, розказуйте анекдот".

"Ко мне вчера евреи с Израиля звонили. Сказали, что бы перезвонил", - розважає публіку ведучих. Ніхто не сміється. Усі сидять на великих шкіряних пуфах перед сценою. Янка Козир з'являється у сріблястому корсеті і спідниці з клаптиків.

"Піднімайтеся! Ніхто ваших місць не позаймає", - кричить зі сцени. Публіка не рухається.

"На днях прикалывался, что буду на концерте самой главной звездой. Скажу, что пришел поддерживать эту молодую начинающую артистку. Мне говорят: "Филипп, ты с ума сошел! Она уже 10 лет работает", - каже 19-річний співак і учасник теле-проекту "Джентльменський набір" Філіп Лєвшин. - Группа этого формата - это нехитовый кошмарный кошмар. Мое сердце разрывается. У Яны шикарнейший вокал. Возможно, она попала не в самые удачные руки. Она может оставаться рок-певицей, но петь хитовые песни".

На сцену вітати Янку Козир піднімаються друзі з букетами. Концерт закінчується після 23.00.

"Найбільше зіпсували концерт ведучі, - каже 26-річний Сергій, йде забирати у гардеробі речі. - Таке враження, що підібрали якихось пацанчиків із Привокзальної площі. Виходили після кожної пісні, говорили дурнуваті, недоречні жарти. Через них концерт страшенно розтягнувся. Такої нудної публіки тут ніколи в житті не бачив. Перед сценою ніби спеціально понаставляли диванів, щоб усі сиділи. Слухачів ніби до них поприв'язували. Було враження партійних зборів - усі слухають, бо треба слухати. Янка сама для себе розривалася. Віддача була одностороння. Видно, що прийшли найближчі знайомі і студенти. Квитки купували одиниці. З гуртом виступали якісь невідомі хлопці і дівчата. Це було схоже на "Караоке на Майдані" - вийшов хтось випадковий, з Янкою заспівав, і пішов собі далі. Мене попер тільки Олег Сухарєв з гурту "Самі Свої". Вони так енергійно виконали пісню про Україну "Я тікаю". Це просто вибух".

2001-го "Оркестр Янки Козир" переміг на всеукраїнському фестивалі "Перлини сезону". Через три роки став кращим у національному відборі світового конкурсу рок-музики "The Global Battle Of The Bands" та виступив у його лондонському фіналі.

У 2013 році музиканти планують видати три альбоми та зняти два кліпи.

Зараз ви читаєте новину «"Було враження партійних зборів - усі слухають, бо треба" - "Оркестр Янки Козир" відсвяткував 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі