Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2019 15:02

"Станемо заможні, коли навчимося домовлятися між собою" — найцікавіше в журналі "Країна"

"За кордоном від нас ховають 150 мільярдів доларів. Вірю, що ці гроші можуть повернутися в Україну. Людям треба запропонувати прозорий і простий механізм повернення коштів, легалізацію. Дати гарантії, що їх не заберуть, — говорить в інтерв'ю журналу "Країна" економіст В'ячеслав ЧЕРКАШИН.

- Треба подати нульову декларацію, показати усе, що маєш. Уже є відповідний законопроект №9405, там мінімальна діюча податкова ставка 5 відсотів. Це важливо для міжнародних кредиторів. Маємо їм пояснити, що це не амністія, а новий суспільний договір у податковій сфері. Альтернатива — нульова ставка, якщо людина купує державні боргові папери мінімум на 5 років. Так за рік зможемо розрахуватися з боргом МВФ і не дозволити перетворити нашу країну на боргову колонію.

Головне питання — як гарантувати, що далі не буде перерозподілу власності? Встановити ці правила назавжди і для всіх. Треба переконати тих, хто володіє капіталом. Українцям слід пояснити: якщо олігарх, який має, наприклад, на 40 мільярдів доларів активів, сяде за ґрати, його підприємства не працюватимуть. Зависне право власності і, умовно, 300 тисяч людей залишаться без роботи. Тож треба навчитися домовлятися та жити далі, без корупції, без крадіжок і монополій. Західні країни заможні, у тому числі й тому, що вміють це робити.

Багато українських олігархів можуть існувати тільки в умовах монополій. Якщо приберемо це, вони самі не витримають конкуренції. За 3-4 роки їхні капітали розчиняться. Але якщо вони не захочуть погодитись на нові чесні правила, їм буде гірше. Жоден олігарх не встоїть проти державної машини. Якщо не хочеш підписувати мирний договір і нормально жити за загальними правилами, тоді будуть конфіскації та вироки".

 

У НОМЕРІ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Я не хочу, щоб в Україні топтався москаль – ні чоботом солдата, ні бізнесом Григоришина"

Костянтин ХОЛОДОВ, капелан

Із кінозалів "вигнали" глядачів, старших за 25 років

Андрій АЛФЕРОВ, кінокритик

Українці роблять вибір між віртуальністю та суворою реальністю

Олег РОМАНЧУК, публіцист

Прогриз нору в поролоновій диванній подушці. Обдер метр шпалер. З'їв наплічник, дублянку, бюстгальтери

Діана ТЕТЕРА, лисовод

Добра в людях більше, але не завжди воно перемагає

Олег СТЕФАН, актор

Найпростіше далося прощання з телевізором — віддав колишній

Дмитро Сопін, інженер

"Нас виставили на площі для жалоби. А ми давай підкидати шапки і кричати "Ура! Нарешті московська імперія рушиться"

Григорій Гідей, зв'язковий і розвідник Української повстанської армії

Подробиці читайте у "Країні" №15 (468) від 18 квітня 2019 року. Друковану версію можете придбати у точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «"Станемо заможні, коли навчимося домовлятися між собою" — найцікавіше в журналі "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі