Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2020 19:00

Справжнє мистецтво не має віку - продюсерка мультфільму "Віктор Робот"

Автор: facebook.com
  8 років працював над мультфільмом "Віктор Робот" режисер Анатолій Лавренішин. Прем'єра стрічки відбулася онлайн на 11-му Одеському кінофестивалі
8 років працював над мультфільмом "Віктор Робот" режисер Анатолій Лавренішин. Прем'єра стрічки відбулася онлайн на 11-му Одеському кінофестивалі

В одному місці в один час об'єдналися творчі, талановиті і трошки навіжені люди. Робота над мультфільмом була щоденним подвигом загалом двохсот кінематографістів.

Про це каже продюсерка анімаційної стрічки "Віктор Робот" Олена Голубєва під час обговорення в рамках 11-го Одеського кінофестивалю. Проходив з 25 вересня до 3 жовтня у форматі онлайн.

"Віктор Робот" режисера Анатолія Лавренішина отримав Приз глядацьких симпатій у Національному конкурсі ОМКФ. Дія розгортається в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планету навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який створив це світило. Однак він зникає. Дівчинка разом із помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки, за сюжетом.

"Мені здається, що справжнє мистецтво не має віку, - говорить Голубєва. - Ми наслідуємо Діснея, який казав, що робить анімацію і для дітей, і для дорослих. Наша історія для дітей, але з алюзіями, які будуть зрозумілі тільки їхнім батькам. Це поєднання також проявляється в музиці. Звучать дитячі пісні, яких дуже мало в україномовному просторі. А зірки, які взяли участь у проєкті, зацікавлять дорослу аудиторію. Виконавцями стали Dakh Daughters, Мар'яна Головко, Марко Галаневич із гурту "ДахаБраха", Антон Слєпаков із "Вагоновожатых". Авторка текстів - Марися Нікітюк. Голоси героям подарували Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультик відібрали до європейського ринку дитячого кіно

"Автори шукали дівчинку з досвідом, але без штампів. Найчастіше не люблять, коли у тебе якісь завчені емоції, - каже акторка Марія Аглоткова, яка озвучила головну героїню. – Коли читала сценарій, прямо бачила, що Віка - це я. Сценарій писали дорослі, а вони не зовсім пам'ятають і знають, як говорять діти. На деяких моментах ми з Анатолієм сперечалися. Мені давали можливість емоційно забарвити свого персонажа і взагалі показати, як діти розмовляють насправді. Вийшло більш органічно й живо.

Коли тільки я прийшла у проєкт, нічого не було готово від слова "зовсім". Коли ми записували репліки, в мене було кілька картинок на мій вибір на кожен день. Це могли бути замальовки якихось сцен або просто ескізи героїв - батька, матері, мене, дідуся, Віктора. У мене була повна свобода дій".

Прокат "Віктора Робота" заплановано на наступний рік.

100 кінопрем'єр відбулося на 11-му Одеському міжнародному кінофестивалі. Покази проходили на офіційній платформі заходу oiff.online. Обговорення із творчими групами та майстер-класи транслювалися у Facebook і YouTube. Більшість кінематографістів підключалися через відеозв'язок.

Гран-прі отримала комедія "Вечеря в Америці" американського режисера Адама Ремейера. Грошовий еквівалент нагороди становить 3 тис. євро – 98 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Справжнє мистецтво не має віку - продюсерка мультфільму "Віктор Робот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі