Ексклюзиви
середа, 04 листопада 2020 16:49

Спілкування з ним надихало музикантів, коли в них ніхто не вірив - легендарний журналіст потребує допомоги
7

Потребує допомоги музичний журналіст Олександр Євтушенко. Тяжка хронічна хвороба дала ускладнення на серце. Необхідна термінова госпіталізація.

"Євтушенко істотно на мене вплинув. Дав розуміння, що в Україні є власна сильна самобутня сцена, - каже головний редактор музичного інтернет-журналу live.Karabas Ігор Панасов. - Його книжки "Легенди химерного краю" та "Україна In Rock" - ключові явища для історії вітчизняної музичної журналістики. Це своєрідні енциклопедії, які формують національну пам'ять про сучасну музику.

Видавав газету фестивалю "Червона Рута", журнал "Галас", телепрограму "Тринди-ринди". Випустив серію CD-дисків "Рок-легенди України". Досі наповнює архівним та сучасним контентом сайт rock-oko.com.

Євтушенко придумав назву гурту "Табула Раса". Спілкування з ним надихало десятки митців на те, аби продовжувати займатися музикою. Навіть коли це не приносило великого успіху. Декілька поколінь українських виконавців отримали енергію віри Євтушенка у них. Це Тарас Чубай, DakhaBrakha, Kozak System. Він легенда в прямому сенсі цього слова".

Підтримати Олександра можна тут:
Приват 5168 7573 3406 5978 (Євтушенко Олександр)
Монобанк 4441 1144 4507 6217 (Яковлева Олена, дружина)

Олександр Євтушенко був головним редактором україномовного музичного журналу "Галас". Виходив у 1996-1999 роках.
Фото: rock-oko.com
2011-го Олександр Євтушенко видав книгу "Україна In Rock"
Олександр Євтушенко видавав газету фестивалю "Червона Рута"
Олександр Євтушенко був головним редактором україномовного музичного журналу "Галас". Виходив у 1996-1999 роках.
Олександр Євтушенко був головним редактором україномовного музичного журналу "Галас". Виходив у 1996-1999 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міхалок переспівав пісню Скрябіна про Чорнобиль

У січні-лютому 2021-го на YouTube-каналі YUNA вийде документальний фільм з робочою назвою "Історія сучасної української музики за 30 років". У стрічку ввійдуть інтерв'ю з Тарасом Чубаєм, Іриною Білик, Русланою Лижичко, Віктором Павліком, Святославом Вакарчуком, Олегом Скрипкою.

"Це буде серіал з десяти епізодів, кожний тривалістю близько години. Гроші на реалізацію цього проєкту виділив Мохаммад Захур, співзасновник премії YUNA. Автор ідеї – генпродюсер YUNA Павло Шилько. Я виконую роль креативного директора, журналіста та редактора, - розповідає Ігор Панасов. - Олександр Євтушенко – безцінний спікер з періоду 1990-2010 років, коли він активно працював журналістом. Говорили про перші фестивалі "Червона Рута", гурти "Кому вниз", "The ВЙО", "Димна Суміш", "Перкалаба". Також таких виконавців, як Андрій Миколайчук, Тарас Петриненко, Марія Бурмака, Катя Chilly. Про хвилю жіночого інді-року на початку нульових – "Фактично Самі", "Крихітка Цахес".

Зараз ви читаєте новину «Спілкування з ним надихало музикантів, коли в них ніхто не вірив - легендарний журналіст потребує допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі