середа, 28 серпня 2013 10:20

Сьогодні ювілейний кінофестиваль у Венеції відкриється незвичним трилером про космос

Сьогодні ювілейний кінофестиваль у Венеції відкриється незвичним трилером про космос
Кадр з фільму "Гравітація"

Ювілейний 70-й Міжнародний кінофестиваль відкривається сьогодні ввечері на острові Лідо у Венеції показом картини мексиканського режисера Альфонсо Куарона "Гравітація" (Gravity), головні ролі в якій виконали Сандра Буллок і Джордж Клуні. "Гравітація" стане першим фільмом відкриття фестивалю, показаним у форматі 3D.

Науково-фантастичний трилер Куарона розповідає про доктора Райан Стоун (Буллок), яка вирушає у відкритий космос разом з досвідченим астронавтом Меттом Ковальські (Клуні). Повернувшись на космічну станцію, вони знаходять уламки супутника, який вибухнув і вбив увесь інший екіпаж. Стоун і Ковальські залишаються вдвох у відкритому космосі - без будь-якої надії на порятунок.

Основний конкурс фестивалю в цьому році вражає не стільки кількістю гучних прем'єр та імен, скільки різноманітністю. У списку 20-ти робіт конкурсу, крім художніх, є анімаційні та документальні роботи.

Гуру анімації Хаяо Міядзякі представить свою нову роботу "Вітер дужчає" (Kaze tachinu), присвячену японському авіаконструкторові Дзіро Хорікосі. А документальна робота - американська стрічка "Невідоме відомо" (The unknown known) режисера Еррола Морріса відрізняється більшою скандальністю. Головним її героєм став колишній американський міністр оборони Дональд Генрі Рамсфелд, який зіграв вирішальну роль у плануванні удару у США після подій 11 вересня 2001 року, який включав в себе війни в Іраку і Афганістані. Після відходу зі своєї посади в 2006 році Рамсфелд опублікував мемуари "Відоме і невідоме" (Kinown and Unkhown), які й лягли в основу картини.

В основі сюжету іншої конкурсної, але вже художньої картини - "Філомена" (Filomena) британця Стівена Фрірза - теж реальні історичні події, розказані політичним журналістом Мартіном Сіксмітом. Головна героїня в 1952 році в Ірландії народила дитину в підлітковому віці. Через це її відправили до монастиря, а новонародженого хлопчика - на усиновлення до Америки. Наступні 50 років мати безуспішно шукала свою дитину, не здогадуючись, що і хлопчик, який отримав у прийомній сім'ї ім'я Майкл Хесс і став відомим республіканцем, також намагався знайти її. Під час пошуків Філомена і познайомилася з Мартіном Сіксмітом, якому розповіла свою історію.

Відбудеться у Венеції і довгоочікувана прем'єра нової картини Террі Гілліама "Теорема Зеро" (The Zero Theorem), яка розповідає про ексцентричного затворника і комп'ютерного генія Коені Літі (Крістоф Вальц). Він живе в покинутій каплиці і є частиною великої корпорації, якою керує невідома людина. Лет працює над загадковим проектом, мета якого - знайти сенс життя або ж довести, що його немає.

В основному конкурсі змагатимуться 19 картин. Фестиваль закінчиться 7 вересня. Цього року журі кінофестивалю очолює класик італійського кінематографа режисер Бернардо Бертолуччі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ювілейний кінофестиваль у Венеції відкриється незвичним трилером про космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі