вівторок, 27 серпня 2013 10:07

Ніколас Кейдж полює на маніяка, а Михайло Єфремов мітингує – огляд кінопрем'єр 27 серпня

Ніколас Кейдж полює на маніяка, а Михайло Єфремов мітингує – огляд кінопрем'єр 27 серпня
Персі Джексон: Море чудовиськ

Передостанній вікенд серпня приніс на вітчизняні екрани одразу три легкі літні комедії. Їх поява – наче компенсація за брак смішних стрічок протягом всього літа.

Серед прем'єр тижня: "Персі Джексон: Море чудовиськ" і "Літачки" (для наймолодших кіноманів), "Френсіс Ха" і "Невидимий світ" (для пошановувачів арт-хаусу), "Воскресіння" (для тих, кому не вистачає адреналіну) і "Мерзла земля" ("невідомо для кого…", як сказав один з критиків).

Френсіс Ха

- Чим ти займаєшся?

- Це важко пояснити…

- Це щось складне?

- Насправді, я цим не займаюся… - розповідає про себе ексцентрична головна героїня.

Стрічка розповідає про американську актрису Френсіс Фармер, красою і талантом якої подосі захоплюється багато хто з кіноманів. Проте за життя вона так і не стала відомою. Про її епатажні витівки голосила преса, проте її творчі здібності так і лишилися за межами уваги більшості. Сьогодні ж вона стала синонімом творчої особистості з абсолютною внутрішньою свободою.

"Це привабливе, добре зняте кіно, яке наповнене водночас смішними і зворушливими моментами. Однак в стрічці талант легендарної актриси не показується з належною увагою" - Guardian [UK].

Персі Джексон: Море чудовиськ

"Єдине, що зможе врятувати наш дім – Золоте Руно. Воно знаходиться в морі чудовиськ, яке люди називають Бермудським Трикутником" - вводять в курс справи головного героя стрічки.

Сюжет картини розгортається в чарівній країні, яку населяють дивні створіння. Невідомий злодій отруїв магічне дерево, яке охороняє табір напівкровок. Тож цілий народ опиняється перед страшною небезпекою. Вилікувати дерево можна лише за допомогою Золотого Руна. На його пошуки відправляється відважна принцеса, сам Персі Джексон, заповзятливий сатир Гроувер та войовнича Аннабет Чейз. Разом вони долають нескінченні труднощі, рятуючись від міфічних чудовиськ.

"Динамічність та героїка картини мають стати гарною розвагою для дітей 10-12 років, а також молодших підлітків. Єдине що може їх занепокоїти – комп'ютерні монстри і похмура графіка" - Los Angeles Times.

Літачки 3D

"Нюхай мої вихлопи" - образливо виголошує головний герой своєму опонентові. Легендарна франшиза "Тачки" переживає перезавантаження. Замість дотепних машинок на цей раз у справу вступають не менш кумедні літачки.

У центрі сюжету – маленький гвинтовий літачок. Більш за все він хоче виділитись серед інших, масштабніших повітряних суден. Адже поруч з ним літають суперсучасні пасажирські лайнери, надшвидкісні і вражаючі за дизайном літаки. Проте протагоніст добре розуміє, що головне – не зовнішність і гаджети, а саме хоробре серце і бажання йти до кінця. Для того, щоб довести всім навколо свою хоробрість – літачкові доведеться пройти через складні випробування.

"Це візуально яскраве, проте досить рядове продовження історії про пригоди у світі тачок…" - Film.com.

Воскресіння

"Хто крім тебе міг розкопати могилу твого брата?" - запитують у протагоніста стрічки.

Спокійне життя в провінційному американському містечку несподівано вибухає після звістки про вбивство місцевого молодика. А після того, як поліція знаходить могилу цього хлопця розритою – жителі містечка починають помічати містичні речі. Спочатку люди починають підозрювати в усьому цьому рідного брата покійника. Адже він дуже схожий як зовнішньо, так і за характером на свого загиблого брата. Поки психологи і правоохоронці розбираються в цій справі – серія загадкових вбивств в містечку продовжується.

"Найгірше в цій стрічці – сценарій. Крім того, тут зустрічаєш вбогий монтаж, скупу акторську гру, примітивну режисуру… проте найбільша проблема стрічки знов таки в невдалому сюжеті" - Battleship Pretension.

Мерзла земля

"Ти бачив, щоб хтось робив щось подібне раніше?" - запитують детектива, який взявся за надскладні пошуки серійного вбивці.

Сценарій до цього фільму написано за реальними подіями, що відбулись у 80-х на Алясці. Завзятий детектив береться за розслідування серійних вбивств, в яких підозрюють Роберта Хенсена. Однак через брак доказів, поліція закрила попередні справи, в яких він виступав головним підозрюваним. Адже зовні він дуже порядна людина: в нього є сім'я, робота, крім того він ніколи не порушував закон. Ну, а тепер детективові доведеться довести, що насправді на совісті цієї людини більше тринадцяти років звірячих вбивств…

"Операторська робота виглядає привабливо, а коли Кейдж і Кьюсак, нарешті зіштовхуються один з одним – починається справжнє протистояння" - Total Film.

Невидимий світ

"Через танок люди намагаються побачити щось більше, ніж просто навколишній світ" - говорить один з героїв цієї стрічки, кожен з яких шукає нові грані в дійсності.

Стрічка складається з кількох історій про людей, котрі шукають відповіді на питання "Що таке реальність?" "Чи існують її паралельні грані?" "Чи існує інша дійсність?" Кожну з цих новел знімав окремий режисер. Найвідоміші з них: Вім Вендерс, Тео Ангелопулос і Мануель ді Олівейра. Дія кожної з цих умовних короткометражок розгортається в різних країнах і з різними людьми. Об'єднує їх основний мотив: невидимість у сучасному світі.

"Це насправді поетичне кіно, в якому інтерпретується місце людини в сучасному світі. Наша дійсність показується тут хаотично і дещо відсторонено" - Cinefilos.it.

Ми – Мілери

"Я приїхав забрати крапаль травички…" - безтурботно розповідає головний герой стрічки, який повівся на легкі гроші.

Девід Берк заробляє тим, що потроху торгує легкими наркотиками. Одного дня місцеві панки дізнаються про місце, де він зберігає запаси марихуани, а також виручені за торгівлю гроші. Забравши все це добро, вони лишили Дейва наодинці з величезними проблемами. Адже постачальник вимагає від нього все це повернути. Через те, що віддати настільки великі борги для Девіда просто неможливо, в якості компенсації, він погоджується виконати одну дуже небезпечну операцію – доставити з Мексики величезну партію наркоти. І допомагатимуть йому в цьому стриптизерка і двоє місцевих хуліганів.

"Ця стрічка не просто не смішна – вона образлива… Її сюжет нагадує криву доріжку, на яку краще не звертати" - Claudia Puig.

Дуркуваті преподи

"Ні фіга собі, капітально накрило... Таке прям дно морське. Погружаюсь в нього…" - говорить вчитель нікому невідомого предмету після кількох затяжок маріхуани.

Ліцей імені Жюля Верна – найгірший у Франції. Вчаться в ній настільки слабкі учні, що його от-от мають закрити. Єдина можливість врятувати навчальний заклад – показати добрі результати на державних іспитах. Для того, щоб підвищити моральний та інтелектуальний рівень учнів, директор-відчайдух викликає на допомогу дивакуватих вчителів: брутального качка (вчитель фізкультури), фанатичного експериментатора (вчитель хімії), трохи шалену товстуху з бензопилкою (вчитель з англійської), хронічного наркомана, який замість уроків курить траву (вчитель невідомого предмету) тощо. Словом, викладачі мало чим відрізняються від самих учнів.

"Після цієї стрічки лишається враження, як після дешевої телевізійної комедії" - Abus de cin?.

Zомбі канікули 3D

"Нас всіх скоро накриє величезне цунамі справжнього гівна!" - проголошує фанатичний вчений.

Смілива Наташа разом зі своїми друзями протистоїть ордам інфікованих інопланетним вірусом кровожерливих мутантів. Сміливість, почуття гумору та взаємодопомога – головна зброя друзів. Разом з тим, як вони знищують монстрів і таким чином рятують планету від катастрофи, молоді люди знаходять своє кохання.

"Загальне враження від стрічки дещо псує жахливе 3D – в більшості сцен воно просто відсутнє. Та в певних епізодах очі просто вивалюються. Щодо фільму в цілому, то не візьму на себе відповідальність радити бігти на цю стрічку" - Kino-govno.com.

Зараз ви читаєте новину «Ніколас Кейдж полює на маніяка, а Михайло Єфремов мітингує – огляд кінопрем'єр 27 серпня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі