пʼятниця, 23 серпня 2013 10:15

У Росії хочуть забрати з мережі найпопулярніші серіали

У Росії хочуть забрати з мережі найпопулярніші серіали
Кадр з серіалу "Гра престолів"

Найпопулярніші серіали планети будуть вилучені з мережі на прохання правовласників на території Російської Федерації.

З 1 серпня в Росії набув чинності антипіратський закон, не погоджений з інтернет-ком'юніті і який викликав безліч негативних реакцій. Згідно з ним, сайти, які нелегально розміщують інтелектуальну власність (на даний момент, кіно-і телепродукцію) і відмовляються видаляти її на прохання власників прав, підлягають блокуванню. А в разі повторного порушення можливі і більш суворі санкції.

Мосміськсуд задовольнив позов компанії "А серіал", якій належать ексклюзивні права на продукт компанії HBO на території РФ. Це означає, що всі топові кінопроекти з цієї лінійки: "Гра престолів", "Підпільна імперія", "Справжня кров", "Новини", "Красені", "Рей Донован" - підлягають видаленню з відкритого доступу.

Поки не розкриваються деталі щодо того, з яких ресурсів зникнуть серіали, але, наприклад, на найбільшому російськомовному торрент-трекері Rutracker.org "Гру престолів" вже не відшукати.

Відстеженням нелегального контенту і написанням листів зі скаргами займаються так звані фахівці з моніторингу - від цього страждають навіть серіальні спільноти "ВКонтакте". Нагадаємо, що першим фільмом, на який надійшли скарги правовласників у зв'язку з новим російським законом, став, як не дивно, напівзабутий серіал "Комп'ютерники".

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть забрати з мережі найпопулярніші серіали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі