субота, 21 квітня 2012 14:22

Скульптури київської художниці покажуть у Парижі

Скульптури київської художниці покажуть у Парижі
ФОТО.: ipic.ws

20 робіт київської художниці-керамістки Неллі Ісупової невдовзі покажуть у Парижі. Вона працює у техніці майоліка. У березні в київській галереї "КалитаАртКлуб" тривала сімейна виставка родини Ісупових.

Представляли твори Неллі Миколаївни, її колишнього чоловіка графіка Володимира та їхніх синів – скульптора Сергія й графіка Іллі.

"У "КалитаАртКлуб" пропонували не сімейну, а мою персональну виставку зробити. Але прийшов Володя – виставок немає, картини не продаються. Добре, думаю, допоможу тобі. А потім: ну нащо я знову це роблю? Після художнього училища, де ми познайомилися, чоловік пішов у армію. Одна виховувала дитину, на нього чекала. Потім надумав учитися в інституті в Києві. Мене залишав у Одесі. Та, щоб не розлучатися, поїхала працювати на Васильківський завод, ближче до Києва. Пішла від чоловіка 10 років тому. 40 разом прожили. Усе, що могли зробити одне для одного, – зробили. Виховали дітей, відкрили галерею "Триптих", - розповіла художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неллі Ісупова пішла від чоловіка в 63 роки

Також вона зазначила, що за фарбами і досі їздить в Москву.

"Фарби раніше погані були – червоний колір вигорав у печі. Потім знайшла під Москвою завод, який хороші робить. Досі за ними туди їжджу. У Києві теж є непогані, але німецькі. Маленький пакетик фарби тут коштує 20 доларів, а в Москві – 2. Їду раз на рік, зранку закуповуюсь, здаю в камеру схову, весь день ходжу по галереях і останнім поїздом повертаюся до Києва. Квитки подорожчали, скооперувалися з іншими художниками – найняли людину, щоб нам усім возила. Але нас сильно дурив. І знову кожен сам почав їздити", - зауважила Неллі Ісупова.

Прочитати про скульптури та родину художниці детальніше можна у журналі "Країна" № 15 (118) за 19 квітня 2012 року.

 

Зараз ви читаєте новину «Скульптури київської художниці покажуть у Парижі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі