вівторок, 22 серпня 2017 12:20

Скільки коштує фестиваль Sziget? Поради і підказки
6

Sziget Festival 2017
Фото: Фото: Сергій Руденко, Ольга Швед
Sziget Festival 2017
Sziget Festival 2017
Sziget Festival 2017
Sziget Festival 2017

Найвідоміший в Україні європейський фестиваль Sziget пройшов з 9 по 16 серпня в Будапешті та зібрав більше 450 тис. музичних фанатів. Учасники прибули з понад 100 країн, більшість з них - з Нідерландів, Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії.

Фестиваль Sziget вважають не лише одним з найдовших фестивалів у Європі а й одним з найдешевших. Фестивалі подібного рівня, які проводяться, наприклад, в Німеччині чи Великій Британії значно дорожчі — у плані квитків, проживання та цін на найнеобхідніше.

Для українців цей фестиваль все ще є недешевим. Але справжні поціновувачі щороку туди приїздять та вміють правильно зоощаджувати.
Чернівчанка Оксана Рубець на фестивалі вшосте. На прохання Gazeta.ua розповідає, як не витрачаючи багато грошей, комфортно і весело провести час на острові. За її підрахунками, вона цього року витратила всього 500 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ювілейного Sziget Festival 2017 починається нова ера фестивалю

"Квитки на фестиваль однозначно треба брати тоді, коли їх лише запустили в продаж, - каже Оксана Рубець.- Єдиний мінус — треба бути впевненим, що за півроку твої життєві обставини не зміняться і ти поїдеш в серпні на фестиваль. Окрім того, береш квитки "наосліп" - бо немає ще списку виконавців. Але це дозволяє зекономити майже сотню євро. Є кілька варіантів, як доїхати в Будапешт з України — літаком, потягом, приватним авто чи автобусом. Я обираю найдешевший варіант — потягом. Потрібно добратися до прикордонного міста Чоп, далі електричкою переїхати в прикордонне угорське місто Захонь. Звідти щогодини курсують потяги на Будапешт. Ціна — майже тисячу гривень. Але є приємний бонус — якщо на квитку поставити печатку на острові Sziget – назад можна їхати безкоштовно. Якщо плануєте багато їздити в Будапешті, відвідувати музеї і цікаві місця — варто придбати CityPass. Це безлімітний абонемент на всі види громадського транспорту на 13, 7 або 3 днів. Також включено один безкоштовний вхід до купалень, знижки на вхід до музеїв. Вартість — від 15 до 42 євро в залежності від кількості днів.

Найдешевше, тобто, безкоштовно, жити в наметі на острові. Для комфорту є всі умови. Харчуватися — також можна на острові, але тут дорого. Пиво коштує 75 гривень на наші гроші, піца, паста — майже 200 гривень, шаурма — 150, кава — 90. Мені зручно було вранці їхати у місто і їсти там у невеликих кафе, там вдвічі дешевше. Ще можна ходити в гіпермаркет "Ашан" біля острова і щось купувати там. На зв'язок багато витрачати не потрібно - хвилина розмови з рідними і друзями в Україні коштує близько 2 грн, багато є точкох із Wi-Fi".

Щоб не витрачати даремно кошти на непотрібні речі, Оксана Рубець радить ретельно підготуватися до фестивалю, скласти список необхідних речей та не економити на справді важливих пунктах — безпека і здоров'я.

Наступний фестиваль Sziget пройде 2018 року з 8 по 15 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує фестиваль Sziget? Поради і підказки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі