пʼятниця, 24 березня 2017 09:00

Сержант Преслі після демобілізації записав найуспішніший музичний альбом

Сержант Преслі після демобілізації записав найуспішніший музичний альбом
Елвіс Преслі Фото: Вікіпедія

24 березня 1958 року відомий співак Елвіс Преслі був зарахований до лав американської армії у 2-гу танкову дивізію. Звістка про службу Преслі в армії викликала протести в країні серед молоді. На адресу армії і президента йшли листи з вимогами відмінити службу для співака.

Початкову військову підготовку Преслі проходив на базі Форт-Худ, штат Техас. В армії Преслі жодного разу не виступив як співак. Наприкінці вересня 1958 року Преслі направляють на базу 3 танкової дивізії, дислокованої в Західній Німеччині. В армії він виконував звичайні обов'язки, нарівні з іншими рядовими. Проте свій вільний час він проводив з розмахом. Преслі було дозволено жити в приватному будинку, в який переїхали його батько з родичами. Під час служби в армії продовжували виходити платівки з новими піснями: "Wear My Ring Around Your Neck", "Hard Headed Woman", "One Night" та інші.

Читайте також: Перший запис Елвіса Преслі продали за $300 тисяч

3 березня 1960 року Елвіс Преслі повернувся до Америки і був демобілізований у чині сержанта.Відразу ж почалися записи в студії. Підсумком став альбом "Elvis Is Back!". Він вийшов за місяць після повернення Елвіса і вважається однією з найкращих робіт Преслі.

Елвіс Преслі народився 8 січня 1935 року в Тупело (штат Міссісіпі). Преслі влаштувався на роботу водієм вантажівки. Після запису на студії пісень на подарунок мамі, які стали хітами на радіостанціях 18-річний Елвіс став відомим. З 1956 по 1958 рік Елвіс Преслі був незаперечним лідером всіх музичних чартів і хіт-парадів. Після демобілізації Преслі змінив свій сценічний імідж, записав кілька романтичних балад і зосередився на зйомках музичних фільмів. В 1973 році він розлучився з дружиною Присциллою і пристрастився до наркотиків та солодкої і жирної їжі. Преслі дав декілька концертів в гастрольному турне, котрі закінчилися повним провалом. Помер Елвіс Преслі опівдні 16 серпня 1977 року від сердечного удару, викликаного надмірною дозою прийнятих барбітуратів. Його було поховано в Грейсленді, в передмісті Мемфіса. Елвіс Преслі увійшов до символічного Залу Слави рок-н-ролу. За своє життя він отримав 94 "золотих" синглів і більше 40 "золотих" дисків.

Зараз ви читаєте новину «Сержант Преслі після демобілізації записав найуспішніший музичний альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі