пʼятниця, 15 червня 2012 13:51

Сергій Лозниця стане почесним гостем Одеського кінофестивалю

Сергій Лозниця стане почесним гостем Одеського кінофестивалю
Сергія Лозницю називають новим фаворитом міжнародних фестивалів. Фото: gazeta.lviv.ua

Режисер Сергій Лозниця стане почесним гостем Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляється на сайті ОМКФ. Його фільм "У тумані" бере участь в основній конкурсній програмі.

Сергій Лозниця вже був удостоєний призу кінокритиків FIPRESCI на 65-му Каннському кіноогляді, і недавно отримав Гран-прі міжнародного фестивалю імені Андрія Тарковського "Дзеркало".

Новий фаворит міжнародних фестивалів до недавнього часу був відомий як автор документальних фільмів ("Фабрика", "Полустанок", "Поселення", "Портрет", "Блокада").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свій наступний фільм Лозниця зніме про Бабин Яр

Його перший повнометражний фільм "Щастя моє" (2010) відразу потрапив в основний конкурс Канн і став першою українською стрічкою, представленою на найбільшому в світі кінофорумі. Крім того, картина отримала приз за режисуру на "Кінотаврі" і Гран-прі "Молодості".

Другий ігровий фільм Лозниці - військова драма "У тумані", знята за однойменною повістю Василя Бикова. Це картина про машиніста, підозрюваного в колабораціонізмі під час Другої світової війни. У білоруських лісах його переслідують два партизана, якы отримали завдання вбити зрадника. Автор картини розмірковує про те, чи можливий моральний вибір в умовах, коли моралі більше не існує.

Сергій Лозниця також проведе зустріч зі студентами Літньої Кіношколи ОМКФ. Q & A сесія з його участю відбудеться 18 липня.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лозниця стане почесним гостем Одеського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі