вівторок, 22 травня 2012 12:24

Джеральдін Чаплін приїде в Одесу на показ фільму свого батька

Джеральдін Чаплін приїде в Одесу на показ фільму свого батька
Чарлі Чаплін писав до дочки: "Дівчинко моя!... Твій портрет - тут на столі, і тут, біля мого серця. А де ти? Там, в казковому Парижі, танцюєш на величної театральній сцені на Єлисейських полях...". Фото: kinopoisk.ru

Дочка Чарлі Чапліна і внучка нобелівського лауреата Юджина О'Ніла, актриса Джеральдін Чаплін стане гостем Одеського міжнародного кінофестивалю. Вона відкриє грандіозний показ "Вогнів Великого Міста" на Потьомкінських сходах 14 липня разом з онуком і тезкою Чапліна, Чарлі Сістоварісом.

Грандіозний кіносеанс у супроводі симфонічного оркестру на Потьомкінських сходах в цьому році буде присвячений класиці світового кіно - "Вогням великого міста". Чарлі Чаплін виступив у цій стрічці режисером, продюсером, співавтором сценарію, композитором і виконавцем головної ролі.

У восьмирічному віці Джеральдін дебютувавши у фільмі свого батька "Вогні рампи", Джеральдін все ж вирішила робити кар'єру як танцівниця Англійського Королівського балету. Після трьох років Королівської балетної школи вона стала виступати на театральній сцені Парижа.

У ті роки Чарлі Чаплін писав до дочки: "Дівчинко моя!... Твій портрет - тут на столі, і тут, біля мого серця. А де ти? Там, в казковому Парижі, танцюєш на величної театральній сцені на Єлисейських полях...".

На паризькій сцені Джеральдін була помічена режисером Девідом Ліном, який запросив її на роль Тоні у своїй картині "Доктор Живаго" (1965). Вона також знімалася у таких режисерів як Роберт Олтмен ("Нешвілл", 1975), Педро Альмодовар ("Поговори з нею", 2003), і грала на Бродвеї. У 1992 році їй дісталася роль власної бабусі Ханни в біографічному фільмі "Чаплін". З іспанським режисером Карлосом Саурою її довгий час пов'язували творчі та особисті стосунки.

Також на фестиваль збирався приїхати художник і режисер Пітер Грінуей.

Цього року на ОМКФ очікується близько 100 тисяч глядачів, тому було прийнято рішення, що переможця, якому буде вручений "Золотий Дюк", визначать глядачі. Кіноогляд буде проходити в Театрі музичної комедії.

В рамках фестивалю також будуть працювати кіноринок, літня кіношкола та пітчинг-сесії.

Третій Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) пройде з 13 по 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Джеральдін Чаплін приїде в Одесу на показ фільму свого батька ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі