неділя, 03 червня 2012 19:11

Фільм Лозниці одержав головний приз на кінофестивалі імені Тарковського

Фільм Лозниці одержав головний приз на кінофестивалі імені Тарковського
Сергій Лозниця та актори фільму на відкритті Каннського фестивалю. Фото:filmpro.ru

Головний приз міжнародного кінофестивалю імені Андрія Тарковського "Дзеркало" отримав фільм Сергія Лозниці "В тумані". Продюсер Валентина Михалева зачитала звернення Лозниці до учасників фестивалю.

"Велика честь отримати цей приз. Дякую журі за таку високу оцінку моєї праці", - зазначив режисер у зверненні.

Крім статуетки, головний призер отримує також грошову премію в розмірі 900 тис. рублів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка вперше увійшла в основну програму Каннського фестивалю

Приз за найкращу режисуру отримав бразильський фільм "Південний захід" Едуардо Нуніша.Приз за професійні досягнення і за відображення парадоксальності людської природи отримав фільм "Самотня планета" режисера Джулії Локтєв (виробництво США - Німеччина). Дані номінації також були удостоєні премій в розмірі 300 тис. рублів.

Премію за акторський ансамбль отримала картина "Відкрийте двері і вікна" режисера Мілагруса Мументалера (виробництво Аргентина - Швейцарія). Спец-приз "За чесну і безкомпромісну розповідь про больові проблемах своєї країни" отримав ізраїльський фільм "Кімната 514" режисера Шарона Бар-Зія. Приз глядацьких симпатій отримала картина "З четверга до неділі" режисера Домінго Сотомайор (виробництво Чилі - Нідерланди).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Народичах страшно по вулицях ходити"

Міжнародний фестиваль імені Андрія Тарковського "Дзеркало" відбувається вже вшосте. Цього року він проходив у Плесі з 29 травня до 3 червня. Президент фестивалю Павло Лунгін, закриваючи фестиваль, заявив, що захід нарешті "знайшов постійну прописку - місто Плес".

"Плес та Іваново створили атмосферу, близьку до фільмів Тарковського", - сказав режисер.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Лозниці одержав головний приз на кінофестивалі імені Тарковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі