Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2013 15:12

Сандра Буллок повзає в колготках по тротуару, а Путіна малюють червоною фарбою - клубне кіно тижня
5

Пропозиція
Зимо, йди геть!
Довгі проводи
Коко до Шанель
Корпорація "Святі мотори"

Головне за тиждень в столичних кіноклубах , чого не можна пропустити з 7 по 11 серпня на думку Gazeta.ua. Окрім запаморочливої першої повнометражної картини Лео Каракса, цього тижня можна посміятися над Сандрою Буллок, переконатися, що Одрі Тоту дуже схожа на Коко Шанель, і побачити документальну стрічку про зимові протести 2012-го року перед президентськими виборами у Росії.

Корпорація "Святі мотори"

"Дві години запаморочливої свободи і місцями контузії, які хочеться переживати знову й знову..." - з цими висновками кінокритиків не можна не погодитися. Головний герой стрічки у виконанні Дені Лавана грає відразу дюжину ексцентричних ролей, тим самим перетворюючи картину в божевільний життєвий атракціон.

Оскар за допомогою гриму, перук і костюмів, які зберігаються в багажнику його білого лімузину, перетворюється в інших людей і розігрує наперед сплановані сценарії... Він бігає в зеленому костюмі по кладовищу, відкушує фотографу вухо. Він стріляє в банкіра. Він вбиває свого двійника... Порівняти саму стрічку можна хіба-що з хамелеоном, який подорожує по різним життям.

7 серпня у Freud House (вул. Костянтинівська, 21, початок о 19:30, вхід за умовами простору)

Пропозиція

Сюжет цієї ліричної комедії не вирізняється якоюсь оригінальною задумкою. Маргарет - 30-річна сувора жінка без особистого життя, але з в'їдливим ставленням до усіх працівників свого видавництва. Помічник Ендрю відверто її ненавидить, але саме його вона просить влаштувати фіктивний шлюб, аби її не депортували з Америки.

Повзаючи в колготках по тротуару героїня Сандри Буллок робить йому пропозицію і вони їдуть на Аляску знайомитися з батьками Ендрю...

8 серпня у англомовному кіноклубі в кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19, початок о 19:00, вхід – 40 грн., студентам – 30 грн.)

Зимо, йди геть!

Документальний фільм, присвячений протестному руху в Росії, знятий десятьма молодими режисерами під керівництвом Марини Разбєжкіної. Зйомки велись протягом двох місяців узимку 2011-2012, перед виборами президента. У фільмі зафіксовані мітинги і акції протесту, що проходили у той час. Перший трейлер фільму показово закінчується кадрами, як хлопець малює головою червоне слово "Путін".

"...В общем, там было много ругани, криков, меня постоянно отталкивали, угрожали... Для меня это как большой театр, в котором люди играют роли. Цирк, игра, шоу. Весело в грустном - и наоборот. Как выкрики пьяного человека. После съемок я уже больше ни на какие митинги не ходила. У меня началась депрессия, я лежала целыми днями, смотрела Ваню Урганта и щелкала семечки" - ділиться своїми враженнями одна з режисерок стрічки Мадіна Мустафіна.

8 серпня у Центрі візуальної культури (вул. Нижньоюрківська, 31 , початок о 20:30, безкоштовно)

Довгі проводи

Після того як шістнадцятирічний Саша з'їздив до свого батька на Кавказ в археологічну експедицію, він хоче переїхати до нього назавжди. Батьки розлучилися давно і хлопець хоче залишити вже обридлу причіпками і дріб'язковою опікою матір.

"Довгі проводи" Кіри Муратової про стосунки між матір'ю та вже дорослим сином. Фільм свого часу заборонили на 16 років, назвавши його опозиціонерським. Радянські цензори охрестили стрічку "провінційною мелодрамою". Але у такій простій історії та трохи дивних героях режисерці вдалося втілити нову кінематографічну реальність з напруженим ритмом та увагою до деталей.

9 серпня у літньому кінотеатрі в "Експоцентрі України" (пр-т Академіка Глушкова, 1, початок о 20:30, безкоштовно)

Коко до Шанель

Те, що Одрі Тоту найбільше схожа на Коко Шанель, було зрозуміло режисерці стрічки з першої зустрічі: "Вона дивилася на мене жорстко, суворо. Одягнена вона була, як хлопчик: бермуди, майка... Але вона внутрішньо була зібрана, а це означає, що була в образі Шанель".

Режисер Анн Фонтен дуже уважно підійшла і до реконструкції деталей епохи і костюмів, які одягала і які створювала Коко Шанель. У кінці фільмів показали справжню колекції відомої модельєрки.

11 серпня у "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Зараз ви читаєте новину «Сандра Буллок повзає в колготках по тротуару, а Путіна малюють червоною фарбою - клубне кіно тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі