Ексклюзиви
середа, 16 травня 2012 09:58

З першим в Україні парком левів налагодять постійне транспортне сполучення
5

Фото: Фото: 5travel.net

Влітку із Сімферополя у відкритий у квітні перший в Європі сафарі-парк "Тайган", розташований в Білогірському районі Криму, будуть ходити автобуси, повідомляє у вівторок прес-служба Республіканського комітету Криму з транспорту і зв'язку.

За інформацією відомства, в Рескомітет надходять численні звернення з проханням налагодити транспортне сполучення в парк левів. При цьому звертаються не тільки кримчани, а й жителі інших регіонів України, а також туристи з Росії.

"У зв'язку з цим була досягнута домовленість з одним з перевізників, який погодився організувати роботу по маршруту Сімферополь - сафарі-парк" Тайган ". В залежності від потреби будемо залучати додаткових перевізників. Зараз розробляється графік руху автобусів", - розповіли в прес-службі .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов відкрив сафарі-парк в Криму під танці темношкірих

Надалі також будуть розроблені нові маршрути в сафарі-парк "Тайган" з Феодосії, Ялти та інших міст Криму.

Як повідомлялося, розташований в Білогірському районі Криму перший в Європі сафарі-парк "Тайган" був офіційно відкритий 21 квітня поточного року

Сафарі-парк володіє найбільшою колекцією левів. В даний час тут живе 54 цих хижака.

Територія парку займає більше 32 га, він розташовується на землях колишньої військової частини, споруди якої викупив керівник Ялтинського приватного зоопарку "Казка" Олег Зубков і за 6 років створив такий об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тигру можна почухати животик у єдиному в світі Храмі для тигрів

Сафарі-парк "Тайган" є філією ПП "Ялтинський зоопарк "Казка". Основу колекції, яка нараховує більше 50 особин левів і є найбільшою в Європі, становлять африканські леви. Ця колекція формувалася протягом декількох років і поповнювалася із зоопарків Росії, Україні , Європи. Деякі леви були завезені з Південно-Африканської Республіки.

У парку мешкають також амурські тигри, леопарди, бурий і гімалайські ведмеді, примати (макаки і мавпи), жирафи, верблюди, яки, різні види антилоп, ланей і оленів. Світ птахів представлений павичами, папугами, страусами, грифами, орлами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Африці можна вивести на прогулянку білого лева

Відвідувачі сафарі-парку мають можливість спостерігати за хижаками в умовах дикої природи. Для зручності та безпеки туристів над територією з левами обладнані мости протяжністю більше одного кілометра. Крім того, на базі сафарі-парку "Тайган" працює дитячий міні-зоопарк.

18 квітня цього року Верховна Рада Криму прийняла постанову про присвоєння сафарі-парку "Тайган" статусу об'єкта природно-заповідного фонду в АР Крим - зоологічного парку місцевого значення.

Зараз ви читаєте новину «З першим в Україні парком левів налагодять постійне транспортне сполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути