середа, 25 квітня 2012 11:36

Тигру можна почухати животик у єдиному в світі Храмі для тигрів
11

Фото: Фото: Reuters

У Тайланді є поки що єдиний у світі Храм тигрів. І це - не просто назва, а справжній храм, організований для великих кішок. Він знаходиться у місті Канчанабурі, що за кілька годин їзди від Бангкоку.

Храм дуже популярний серед туристів,які вирішили відвідати Таїланд. Багато хто спеціально приїжджає сюди, щоб взяти участь у щоденному житті одного з пухнастих мешканців Храму. Втім мало хто наважується підійти близько до тигра, навіть якщо подолав для цього тисячі кілометрів.

Організував Храм тигрів буддійський монах Ачарн Пуусіт Кхантітаро у 1994 році з метою зберегти рідкісних тварин від винищення. Спершу тут берегли від людського ока диких птахів та павичів. Пізніше прихисток тут знайшли лосі, буйволи, корови та коні, дикі кози та гібони. Перший тигр тут оселився у 1999 році.

Монах скаржиться, що не всі буддисти розділяють його погляди щодо того, що тиграм, як і людям, потрібен храм. Через таке уважне ставлення Кхантітаро до тварин, люди його  називають "монахом з серцем тигра".

Зараз ви читаєте новину «Тигру можна почухати животик у єдиному в світі Храмі для тигрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути