середа, 20 січня 2010 12:17

В Китаї через 30 років вимруть всі тигри

В Китаї через 30 років вимруть всі тигри

Дикі тигри Китаю опинилася на межі вимирання через браконьєрство і руйнування природного середовища їх мешкання, передає The Telegraph.

Голова WWF в Китаї Цзю Чунянь, напередодні початку Року Тигра 14 лютого, заявив, що якщо не вжити екстрених заходів через 30 років дикі тигри повністю вимруть.

На сьогодні Державне управлінням лісового господарства Китаю нарахувало в лісах країни лише близько 50 тварин. Якщо нічого не зміниться, а браконьєрство процвітатиме в таких самих масштабах, популяцію тварин врятувати не вдасться.

Всього в країні залишилось близько 20 сибірських тигрів (на північному сході Китаю), 20 бенгальських тигрів (в Тибеті), і 10 індокитайських (у південно-західній частині країни).

Південно-китайські тигри вже вимерли: з кінця 1970-х років не знайдено жодних конкретних доказів їхнього існування. У 1950 році, просторами південного Китаю бродили 4000 тигрів.

WWF переконаний, що тигр належить до десятку видів, за якими у 2010 році має вестися найбільш посилене спостереження. В світі в умовах дикої природи залишилось не більше 3200 цих тварини.

У 1993 році Китай заборонив міжнародну торгівлю кістками тигрів й іншою продукцією тваринного походження, але покласти край браконьєрству і незаконній торгівлі не вдається.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Китаї через 30 років вимруть всі тигри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути