Ексклюзиви
понеділок, 29 вересня 2008 14:37

Китаєць потрапив у в"язницю за підробку фотографій тигра

Китайського селянина засудили до 2,5 років в"язниці і оштрафували на суму, еквівалентну 290 доларам США, за підробку фотографій рідкісного підвиду тигра. Про це повідомляє агентство AssociatedPress.

Власті КНР обіцяють нагороду в розмірі до 146 тисяч доларів тому, хто виявить південнокитайського тигра в дикій природі. У жовтні 2007 року 54-річний Чжоу Чженлун (ZhouZhenglong) представив властям безліч фотографій тигра, нібито недавно побаченого ним у лісі. За це селянинові заплатили майже три тисячі доларів.

Проте після публікації знімків китайське інтернет-співтовариство помітило, що тигр на фотографіях Чженлуна підозріло нагадує зображення з відомого старого постера. Незабаром правоохоронні органи з"ясували, що фотографії дійсно підроблені. Селянин був арештований.

Південнокитайських тигрів не бачили в природному місці існування вже 20 років. Фотографії, нібито зроблені Чжоу Чженлуном, позиціонувалися минулого року як доказ того, що цей вид тварин ще зустрічається на волі.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць потрапив у в"язницю за підробку фотографій тигра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути