Ексклюзиви
субота, 03 березня 2012 11:27

Дух тигра: тайські чоловіки виконують ритуал магічного татуювання
10

Фото: Фото: Reuters

Один з найдивовижніших фестивалів у Тайланді - щорічний фестиваль татуювання у буддійському храмі Wat Bang Phra, що за 50 кілометрів на захід від Бангкоку, розпочався вчора. Протягом фестивалю тисячі віруючих - тільки чоловіки! - прибувають до храму, щоб взяти участь у спеціальному ритуалі. Ченці цього храму відомі в усьому світі нанесенням татуюваннь та виробленням амулетів, які здатні захистити власника від будь-якого зла, навіть від кулі.

Храм було створено гуру Луанг Пхор Буном і його учні щороку збираються у цьому храмі щоб взяти участь у церемонії та "відновити" свої татуювання.

Церемонія зазвичай починається рівно о 9.39, але завсідники радять приходити близько 7, аби знайти хороше глядацьке місце.

Татуювання, відомі як "янтра-татуювання", за віруваннями буддистів, володіють значною магічною силою. Не дарма в Тайланді вони особливо популярні серед військових, полісменів та злочинців. Щороку віруючі віддають шану майстрам янтра-татуювання у спеціальній церемонії Wai Khru (Честь вчителя). Церемонія перетворена на дивовижну видовищну виставу, протягом якої ченці наносять янтри на руки, плечі та спини вірян, тоді як останні читають молитви та впадають у певний транс. Наприкінці церемонії майстер обливає вірянина водою, що символізує закінчення ритуалу.

Зараз ви читаєте новину «Дух тигра: тайські чоловіки виконують ритуал магічного татуювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі