Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 09:42

"Неонову" королеву Нідерландів Уорхола продали за $549 тисяч (ФОТО)
5

Портрет королеви Нідерландів Беатрікс роботи Енді Уорхола був проданий за 422 тисячі євро ($549 тисяч) на аукціоні Christie's у вівторок, 30 листопада.

Аукціон відбувся в Амстердамі. Як повідомляє Agence France-Presse, лот був куплений представниками фонду Triton. Портрет буде виставлений в Державному музеї Амстердаму (Рейксмюзеум).

Розмір полотна 127 на 106,5 сантиметра. На портреті Беатрікс зображена в бузково-рожевих тонах, які, на думку представників Christie's, більше "мають відношення до світу диско і "Студії 54", аніж до діяльності голландського монарха". Створюється враження, ніби Беатрікс зображена в неоновому освітленні.

У 1985 році Енді Уорхол створив серію картин "Правлячі королеви", частиною якої і став портрет королеви Голландії. До цієї серії також увійшли портрети королеви Великої Британії Єлизавети II, королеви Данії Маргрете II і королеви Свазіленда Нтомбі Твали.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Неонову" королеву Нідерландів Уорхола продали за $549 тисяч (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі