вівторок, 26 жовтня 2010 12:33

"Банку супу з консервним ножем" Уорхола продадуть за $50 млн (ФОТО)

 

Аукціонний дім Christie's проведе аукціон післявоєнного і сучасного мистецтва, повідомляє Artdaily. Одним з топ-лотів торгів може вважатися картина Енді Уорхола "Велика банка супу Campbell's з консервним ножем", оцінна вартість якої складає 30 - 50 мільйонів доларів.

Ця картина була написана в 1962 році і виявилася першою роботою Уорхола, яку виставили в музеї. Крім того, вона досить рідкісна, оскільки всього існує близько десяти великих робіт Уорхола із зображенням банок супу Campbell's, переважна більшість з них знаходяться в музейних колекціях.

Окрім Уорхола, на аукціоні будуть представлені роботи інших найважливіших сучасних художників. Так, виставлена на торги скульптура Джефа Кунса "Дзвоник", яка оцінена в 12 - 16 мільйонів доларів. Також Christie's пропонує картину німецького гіперреаліста Герхарда Ріхтера "Дві свічки" (12 - 16 мільйонів) і декілька картин Марка Ротко, верхня межа оцінки яких складає більше 10 мільйонів доларів.

Серед інших художників на торгах також представлені Віллем де Кунінг, Рой Ліхтенштейн, Жан-Мішель Баскіа, Джаспер Джонс, Джексон Поллок і Сай Твомблі. Торги відбудуться 10 листопада у Нью-Йорку.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Банку супу з консервним ножем" Уорхола продадуть за $50 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі