Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2012 22:50

П'єса буковинського драматурга стала першою на фестивалі "Драма. UA"

П'єса буковинського драматурга стала першою на фестивалі "Драма. UA"
Журі конкурсу п'єс на закритті фестивалю "Драма. UA" оголосило переможців. Фото: az-art.com.ua

Журі конкурсу п'єс на закритті фестивалю "Драма. UA" оголосило переможців. За одностайним рішенням трьох відомих драматургів та театрознавців — Павла Ар'є, Марії Ясінської та Юлії-Анни Франко, переможцем стала "Дівка на відданє" буковинського драматурга Віри Маковій.

Друге місце здобула киянка Тетяна Киценко із п'єсою "Бал бетменів".

На третю сходинку потрапило аж дві п'єси — "Революція зачекає?" Євгена Марковського з Херсону та "Дерева спізнюються на автобус" Олеся Барліга зі Запоріжжя.

Крім того, журі вручило і особливу відзнаку. Її отримав минулорічний переможець конкурсу киянин Артур Млоян за п'єсу "Хома Брут". За словами журі, відзнака була вручена за віртуозну майстерність драматурга при перенесенні класичного твору на мову театру.

"Вистава переможниці мене вразила чудовою мовою, - розповіла Марія Ясінська. - Вона заглиблюється в етнографію сільської культури. Але при цьому залишається сучасною та проблематичною. Для мене ці два фактори були визначальними. Крім цього, це велика п'єса. А таких на конкурсі було дуже мало. Якщо Віра доробить її, вона може бути для постановки в театрі".

Фестиваль "Драма.UA" організовує Мистецька майстерня "Драбина" у співпраці з Британською Радою в Україні та Goethe-Institut, за підтримки програми Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" та Львівської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «П'єса буковинського драматурга стала першою на фестивалі "Драма. UA"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі