четвер, 13 вересня 2012 12:41

"Я граю найголовнішого лоха в офісі" - прем'єра вистави "Безхребетність" Інгрід Лаузунд
13

Фото: Фото: Інна Іщук

Харківська режисерка Наталія Неміровська дебютуює в Черкаському драмтеатрі з німецькою виставою сьогодні, 13 вересня. Ця п'єса є частиною спільного з Гете-Інститутом в Україні проекту "Нова драматургія".

"Безхребетність" - друга вистава проекту — прем'єра драма -fashion Пауля Бродовські "Дощ у Нойкьольні" у постановці запрошеного режисера Андрія Мая відбулася наприкінці минулого сезону й повториться 27 вересня цього року.

"Ставити сучасні європейські вистави — це абсолютно виразна стратегія Черкаського театру працювати з сучасною драматургію й актуальним театром, - розповів Сергій Проскурня, художній керівник театру. - Це вистава для людей, які люблять театр і чекають від нього вражень. Одна з функцій мистецтва — здивувати, захопити, заполонити, от вистава "Безхребетність. Вечір для людей з неправильною поставою" виконує ці функції. По-друге — це сучасна комедія, яку не так часто можна побачити. Для наших акторів — це чудовий матеріал і просто розкішна робота в ролях, в яких можна купатися. Це молодіжна вистава, де грають молоді люди й адресована для молоді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Проскурня показав у виставі 6 років життя молодого Шевченка

У виставі задіяно 5 акторів.

"Я граю найголовнішого лоха в офісі. Дуже добре, якщо в офісі є такий Крузо, бо коли тобі погано, то ти знаєш, що Крузо ще гірше. Кожен з героїв говорить, що знає як правильно діяти і що слід змінити. Але для героїв пєси цей час змін ніколи так і не настане, - поділився думками Олександр Гуменний, актор. - Той, хто прийде на виставу, побачить там, якщо не себе, то друзів обов'язково. Ця вистава дуже актуальна. Яка основна проблема на Україні? Працевлаштування. Ті герої, які показані на нашій сцені — є в кожному колективі. Я буду щасливий, якщо хоч одна людина вийде з вистави і про себе подумає "Блін, це ж у мене є такий Крузо... І шо ж це я схожий на того Шмідта?" Якщо цього доб'ємося, буде клас. Мені важко було налаштуватися на роль, тому що в мене немає такого безхребеття в характері. Я навпаки можу поскандалити, піти... Сцена ляпасів була особливо складною: я не знав як це зробити, щоб це було яскраво і не повторювалося, і цікаво глядачеві. Але допомогло спостереження за навколишнім".

Черкаський драмтеатр планує і надалі співпрацювати з Гете-Інтитутом.

"Ці п'єси - "Безхребетність", "Дощ в Нойкьольні" - не будуть йти довго в репертуарі нашого театру. Це досвід, провокація на діалог, роздуми з глядачем, - пояснив Володимир Осипов, директор Черкаського обласного драмтеатру ім. Т. Шевченка. - Але ми й надалі співпрацюватимемо з Гете-Інститутом і якщо все складеться добре, то черкащани побачать фестиваль німецьких п'єс нової німецької драматургії у нашому місті".

/media/video/455553/1_455553.mov

Зараз ви читаєте новину «"Я граю найголовнішого лоха в офісі" - прем'єра вистави "Безхребетність" Інгрід Лаузунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі