вівторок, 14 серпня 2018 15:31

Проросійська кінокомпанія буде виховувати українських патріотів

Проросійська кінокомпанія буде виховувати українських патріотів
У Росії "Стар Медіа" та її голова Влад Ряшин нагороджені "за внесок у патріотичне виховання молоді"

В Державному бюджеті України на 2018 рік закладено 500 тис. грн для створення патріотичних фільмів. До рейтингу патріотичних кінопроектів увійшли проекти компанії "Стар Медіа". Деякі фільми цієї компанії заборонені в Україні, бо орієнтуються на ринок російського агресора.

У Росії "Стар Медіа" та її голова Влад Ряшин нагороджені "за внесок у патріотичне виховання молоді", пише видання "Детектор Медіа".

Однак, Міністерство культури України не відкидає можливості замовити створення патріотичних фільмів "Стар Медіа", яка спеціалізується на створенні російських патріотичних фільмів.

Як повідомляють у Міністерстві культури, усього до цього рейтингу ввійшло 99 кінопроектів.

Між 60 проектами, які посіли найвищі місця, міністерство планує розділити 500 млн грн – суму, яку передбачає бюджетна програма "Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві будуть безкоштовно показувати кіно: розклад

До цих 60 входять два кінопроекти "Стар Медіа". Це комедійний телесеріал "Подорожники" і чесько-польсько-український детективний трилер"Принцип насолоди".

Серед проектів "Стар Медіа" є такі, як "По законам военного времени", "Офицерские жены", "Штрафник", "А зори здесь тихие…", "Романовы", "Кронштадт" тощо.

Мінкультури почне проведення публічних закупівель серед суб'єктів кінематографії після того, як Кабінет міністрів затвердить вищезазначений рейтинг.

Державну фінансову підтримку одержать ті кінокомпанії, які стануть переможцями закупівель.

У мережі з'явився фінальний трейлер українського фантастично-пригодницького фільму "Бобот" режисера Максима Ксьонди. Відео опубліковане в YouTube. Стрічка розповідає про 12-річного Вадика. Хлопчик - патологічний брехун і фантазер. Увесь час розповідає про свої вигадані подвиги.

Зараз ви читаєте новину «Проросійська кінокомпанія буде виховувати українських патріотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі