Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2012 12:51

Премію Шолом-Алейхема присудили за збірку поезій

Премію Шолом-Алейхема присудили за збірку поезій
Григорій Фалькович

Стало відомо ім'я лауреата премії імені Шолом-Алейхема 2012 року. Ним став поет Григорій Фалькович за збірку поезій "На перетині форми і змісту".

Книга містить поезії, які належать одночасно до українського і єврейського культурного простору, позначені філософською заглибленістю у біблійні мотиви. Водночас вони художньо відбивають сучасне життя у контексті багатовікової єврейської традиції. До видання увійшли також і вірші для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська поезія починає входити у світовий літературний процес"

Літературознавці зазначають, що творчість Григорія Фальковича – це "українсько-єврейський синтез" у загальнолюдській духовній і культурній площині. Його самобутня поезія — поезія напружених рефлексій: пронизлива, щемлива, сповнена глибоких філософських роздумів і тонкого прозорого ліризму.

Важливою складовою загального творчого доробку поета і цієї книжки, зокрема, є напрочуд сучасні дитячі вірші – дотепні, веселі і мудро-наївні. За словами Івана Дзюби, поезія Григорія Фальковича – "це внесок у збагачення української культури".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золоту бульку" Андруховича прокололи ручкою під музику "Бітлз"

Нагородження переможця відбудеться 1 березня в Національному музеї літератури України.

Премію імені Шолом-Алейхема присуджують раз на три роки до дня народження Шолом-Алейхема – 2 березня, починаючи з 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Премію Шолом-Алейхема присудили за збірку поезій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі