пʼятниця, 23 березня 2007 10:43

Православні громадяни Росії засудили "помаранчеву революцію" в МДУ

Союз православних громадян Росії побачив на соціологічному факультеті МДУ небезпеку "помаранчевої революції".

У поширеній сьогодні заяві Союзу мовиться, що активісти деяких молодіжних організацій, зокрема студенти МДУ та інших вузів, діючи в рамках неформальної структури "OD-group", домагаються зсуву керівництва факультету, проводять "екстремістську агітацію" в університеті й "тенденційну піар-кампанію в ЗМІ" з метою дискредитації репутації МДУ і "соціально-політичній дестабілізації російської інтелектуальної молоді". Для Союзу не викликає сумнівів, що "за діями радикальної молоді та завербованих ними студентів соцфаку коштують серйозні сили, зацікавлені в "помаранчевій революції" в головному російському університеті в рік напередодні парламентських і президентських виборів в країні".

Соціологічний факультет МДУ, на думку Союзу православних громадян, вибраний як плацдарм розвитку опозиційних настроїв серед студентства.

При цьому ідеологія "OD-group", констатують в Союзі, "однозначно ворожа Православній церкві" і спрямована на "витискування православної, національно орієнтованої ідеології з МДУ, зрив наукових зв"язків, що намітилися між університетом і найбільшими богословськими вузами Росії, насадження агрессивно-секулярної ліберальної думки під виглядом наукової світськості і об"єктивізму", передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Православні громадяни Росії засудили "помаранчеву революцію" в МДУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі