пʼятниця, 02 вересня 2011 12:04

"Після приходу нової влади український кінематограф змінився на краще"

 

Після приходу нової влади український кінематограф змінився тільки на краще. Таку думку в журналі "Країна" висловив власник мережі "Кінопалац" Богдан Батрух.

"Із фільмів українських і дубльованих українською зняли ПДВ. Торік на 17 відсотків побільшало глядачів у кінотеатрах – порівняно з 2009-м, і на 35 відсотків – фільмокопій", - наголосив він.

Батрух зауважив, що українська мова з кіноекрана людей не відштовхує: "Від початку року кількість глядачів зросла на 12 відсотків".

"З усіх фільмів, які показують у кінотеатрах, 27–30 відсотків – російські. Вони йдуть російською з субтитрами. Ще 5–10 відсотків – це артхауз. Решта – українською мовою. Це і прокат, і копії продажу", - підкреслив власник мережі "Кінопалац".

Він пояснив, чому важко знайти в крамницях диски з фільмами українською: "Права на DVD досі лишаються в старій системі. Не наголошуватиму на тому, яким фірмам і з якої країни вони належать, але всі це чудово розуміють".

В той же час Батрух зазначив, що зі студіями дубляжу проблем немає.

"Київська студія LeDoyen є однією з 12 найкращих у світі, за рейтингом міжнародної системи Dolby. Ми отримали офіційний лист від Walt Disney Company, що українська версія "Піратів Карибського моря 4" найкраща в світі. З усіх перекладів. У Донецьку, Луганську та інших, здебільшого російськомовних, містах народ валить на україномовні фільми до кінотеатрів. Це означає, що людям подобається те, що вони бачать і чують", - наголосив він.

Про те, скільки зараз виробляють українських фільмів, та про роль держави у вітчизняній кіноіндустрії читайте в інтерв'ю Богдана Батруха журналу "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Після приходу нової влади український кінематограф змінився на краще"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі