четвер, 26 серпня 2010 12:48

Помер співавтор пісень Луї Армстронга та Елвіса Преслі

Помер співавтор пісень Луї Армстронга та Елвіса Преслі

У США на 90-му році життя помер відомий американський поет і композитор Джордж Девід Вайс, котрий доклав руку до написання таких світових хітів як "What а Wonderful World" у виконанні Луї Армстронга і "Can't Help Falling in Love" Елвіса Преслі.

За даними дружини Вайса, він помер в понеділок з природних причин в своєму будинку в місті Олдвік штату Нью-Джерсі.

Вейс, котрий вибрав музичну кар'єру замість юридичної освіти, на якій наполягала його мати, був автором і співавтором багатьох відомих музичних хітів у виконанні визнаних метрів американської естради - Луї Армстронга, Елвіса Преслі, Френка Синатри і багатьох інших.

Зокрема, один з найпопулярніших хітів Луї Армстронга - "What а Wonderful World", Вайс склав разом з композитором Бобом Тілем.

Вайс брав також участь в постановках декількох бродвейських мюзиклів, таких як "Mr. Wonderful" і "Maggie Flynn".

Ще до початку Другої світової війни він закінчив музичну школу Juilliard School of Music в Нью-Йорку, оволодівши навиками гри на віолончелі, фортепіано, саксофоні і кларнеті.

У 1984 році Джордж Девід Вайс був внесений до американської Зали Слави поетів-пісенників, а з 1982 по 2000 рік очолював Гільдію поетів-пісенників США.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Помер співавтор пісень Луї Армстронга та Елвіса Преслі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі