четвер, 04 листопада 2010 09:44

Помер передостанній творець мюзиклу "Скрипаль на даху"

Помер передостанній творець мюзиклу "Скрипаль на даху"

У США помер композитор Джері Бок, автор музики до знаменитого бродвейського мюзиклу "Скрипаль на даху". Про це повідомляє AssociatedPress.

Представник покійного Річард Тіктін уточнив, що Бік помер вранці в середу, 3 листопада, в лікарні містечка Маунт-Кіско, штат Нью-Йорк. Смерть наступила від зупинки серця. Композиторові був 81 рік.

"Скрипаль на даху", в основу якого лягли розповіді Шолом-Алейхема про Тевьє-молочника, вперше був показаний на сцені 22 вересня 1964 року, а згодом став однією з найуспішніших і найпопулярніших бродвейських постановок. У 1965 році "Скрипаль на даху" отримав відразу дев'ять престижних театральних премій "Тоні".

Окрім Бока, успіх мюзиклу пов'язують з Джозефом Стайном і Шелдоном Харніком. Перший написав лібретто до мюзиклу, другий - вірші. Зі смертю Бока 86-річний Харнік залишився єдиним з живих творців "Скрипаля на даху" - 26 жовтня стало відомо про смерть Стайна у віці 98 років.

Окрім "Скрипаля на даху" популярність Джері Боку приніс мюзикл "Фіорелло!" про ньй-йоркского мера Фіорелло Ла Гуардіа. Ця постановка була відмічена преміями "Тоні" в 1960 році.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Помер передостанній творець мюзиклу "Скрипаль на даху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі