субота, 15 вересня 2018 11:31

Помер найстаріший український прозаїк Олександр Сизоненко

Помер найстаріший український прозаїк Олександр Сизоненко
Помер найстаріший український прозаїк Олександр Сизоненко. Фото: library.mk.ua

13 вересня о 09:28 помер письменник-прозаїк Олександр Сизоненко. Йому було 94 роки.

"Пішов із життя чи не найстаріший український прозаїк, відомий публіцист, кінематографіст, учасник Другої світової війни, лауреат Шевченківської премії, почесний громадянин міста Миколаєва Олександр Сизоненко. 20 вересня йому мало виповнитися 95 років. Вічна пам`ять видатному миколаївцю", - написав у Facebook народний депутат Тарас Кремінь.

Сизоненко народився 20 вересня 1923 року в селі Новоолександрівка Баштанського району Миколаївської області. Жив на дачі у селі Конча Озерна під Києвом. Його сусідами були класики української літератури Павло Загребельний і Дмитро Павличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кучма у застіллях був інтелігентний та респектабельний" - письменник Олександр Сизоненко

Він є автор збірок оповідань "Рідні вогні", "Рідні краї", "Далекі гудки", "В батьківському краю"; нарису "Де народжуються кораблі"; книжок повістей та оповідань "Для чого живеш на світі", "Жду тебя на островах", "На Веселому Роздолі", "Зорі падають в серпні" та інших.

"Мене вбили наприкінці війни, за два дні до капітуляції Німеччини, тому мене називають лє-гєн-дой", — розтягує слова письменник Олександр Сизоненко, 86 років. Він написав трилогію "Степ" про події Другої світової. Через поранення накульгує, спирається на палицю. Права нога коротша на 6 см.

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший український прозаїк Олександр Сизоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі