субота, 21 жовтня 2017 21:45

Покажуть фото скандального японського фотографа Аракі Нобуйосі
9

Фото: style.rbc.ru

В італійському місті Віченца відкрилася виставка японського фотографа Нобуйосі Аракі, 77 років.
Майстер - прихильник жанру особистих фото, працює на межі еротики і порнографії.
Виставка проходить у некомерційному фонді архітектури та дизайну Fondazione Bisazza. Виставили 70 робіт.

Мета експозиції - наштовхнути глядача на роздуми про жіночий світ, секс і смерть, а також про почуття, які вони пробуджують.

Знімки — з декількох серій художника: "Сентиментальна подорож", "Каорі", "Живопис квітів", "Самогубство в Токіо", "Хана кінбаку", "Ерот". Складають хроніку подій, які найбільше вплинули на життя автора .
"Сентиментальна подорож" - одна з точок відліку. У 1971-му він одружився із Йоко Аокі — вона стала його головною музою й моделлю. Аракі знімав їх медовий місяць. Фотографував її нудьгуючої в поїзді, як спить у човні, оголеною в ванній. Після повернення випустив альбом накладом 1 тис. примірників за власний кошт.

Автор: arigato.livejournal.com
 

Дружина померла від раку в 1990-му. Він знімав її до самої смерті. У 1991 році вийшла книга "Сентиментальна подорож / Зимова подорож" з фото її останніх днів, фото похорону і Йоко в труні. Якось сказав, що, якби йому довелося вибирати свої три найулюбленіші фотографії, він би вибрав фото свого батька, матері і дружини в труні.

Автор: http://lichnosti.net/
 


Серія "Дівчата, обв'язані мотузками" - це японське kinbaku, старовинне мистецтво бондажа. Серії зі зв'язаними оголеними - одні з найзнаменитіших у Аракі і найбільш провокаційних для суспільного сприйняття.

Автор: bigpicture.ru
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У мені сидить ненависть до Троєщини" - оголена художниця позувала на тлі київських пейзажів

У роботах з недавньої серії - Love on the Left Eye – чорна права сторона кадру. Серію зробив після втрати зору на правому оці.

Автор: takaishiigallery.com
 

Буде десять фото, які Аракі робив спеціально для Bisazza у 2009 році. Це зображення японських жінок на тлі мозаїчних поверхонь у вузьких елегантних кімоно. Співпраця почалося з рекламної кампанії для Bisazza, що спеціалізується на інтер'єрній мозаїці. Частина виставки - відео про роботу над цією кампанією, зняте в Токіо.

Автор: style.rbc.ru
 

Виставка триває до 3 грудня.

У 2011 році японський журнал Vogue Hommes опублікував еротичні фотографії американської співачки Леді Гаги, зроблені легендарним секс-фотографом Аракі Нобуесі.

Через 12 місяців на світ витягли полароїд-чернетки, які перед зйомками робив 71-річний культовий японський фотограф. Він отримав широку популярність завдяки провокаційним і порушуючим табу роботам на стику еротики та порнографії.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фото скандального японського фотографа Аракі Нобуйосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі